• 576
    dün gece rüyamda gördüğüm büyük insan. çok çok garip bir rüyaydı, genelde rüyaları hemen unuturum ama nasıl müslüman arkadaşlar rüyalarında peygamberlerini görünce çok çok mutlu oluyorsa bende atatürk gibi büyük birini görünce o kadar mutlu oldum ve rüya aklımdan hiç çıkmıyor ;

    anneannem şuanda 85 yaşında, oğullarının durumu bayağı iyi olduğu için bursa'da güzel bir semtte güzel bir evi var. bulunduğu apartman 4 katlı ve 4.katta bir komşuları var şengül teyze. şengül teyze eşi nail amcayı yaklaşık 1-2 sene önce kaybetti. rüyamda anneannem şengül teyzeme birşeyler götürmemi istiyor ve bende tamam diyip alıyorum çıkıyorum yukarı. şengül teyze karşı komşuya birşeyler almaya gitmiş muhtemelen ve evinin kapısını aralık bırakmış. çok samimi olduğum için dönmesini beklemeden dalıyorum içeriye ve giriyorum eve. tam mutfağa girecekken birinin beni gördüğünü ve hızlıca girdiği odanın kapısını kapattığını görüyorum. neyse mutfağa bırakıyorum elimdekileri felan ve ardından yavaşça odaya doğru ilerliyorum çünkü yarım yamalak olarak da olsa gördüğüm suret beni çok etkiliyor ve merak ediyorum kim olduğunu. tam odaya girecekken "girme" diyor içerdeki; "müsait değilim lütfen git". ses bana yabancı ama bir o kadar da tanıdık geliyor. nail amca sen misin diyesim geliyor ancak sonra öldüğü geliyor aklıma.

    tam evden çıkıp kapıyı örtecekken arkamdan odadaki insanın çıktığını duyuyorum ve hışımla geri dönüyorum. benim geri döndüğümü görünce yine odaya giriyor ama o kapıyı kapatamadan hızlı davranıp dalıyorum odaya. ve aman tanrım ne göreyim karşımda koskoca mustafa kemal atatürk. kendisi ölümüne yakın yaşlarda elli küsürlerde görünüyordu. gördüğüm gibi şok olup kekelemeye başladım "a-a-atatt-türkk" diye. sana girme demiştim diyor ve kapıyı kilitleyip beni oturtuyor sandalyeye. çok güçlü kolları var ve bana istediğini yaptırabilecek aşırı itaatkar bir sesi. bakışlarını görmeniz lazım başta onu yabancı zannedince korkudan titriyor, olayı anlayınca dünyanın en güvenilir odasında olduğunuzu düşünüyorsunuz ve bunlar 1-2 saniye içerisinde oluyor.

    dinle çocuk diyor bana ; "buraya gelmemen gerekiyordu, beni görmemeliydin ama artık olan oldu bi kere". şoka uğramış gibiydim, hayal görmüyordum gerçekten karşımda kanlı canlı atatürk vardı. "sen öldün, hemde yıllar önce. bu nasıl olabilir, rüyamı bu?" dedim. bana uzun uzun birşeyler anlattı, gizlenmesi gerektiğini,ölümünün bir şekilde durdurulduğunu ve yaklaşık 80 senedir saklandığını söyledi. anlattıklarına göre uzun adam ülkeyi ele geçirmiş ve başkasını iktidara getirmemek istiyormuş. buna bi dur denilmesi gerektiğini söyledi ve kafasındakileri anlattı. adam ciddi ciddi erzurum, sivas kongresinin benzerini yapacağını teker teker halkı örgütleyip bu düzeni bozacağını söylüyordu. insanların osmanlı zamanından daha cahil olduklarını ve koyun gibi yaşadıklarından hayıflanıyordu.

    çokça bu konulardan bahsettikten sonra tavla oynamayı teklif ettim kendisine. salaklığa bak karşında koskoca atatürk var, sorulacak yığınla soru var ve sen adama tavla oynamayı teklif ediyorsun. hemen çok salakça birşey yaptığımı düşündüm ve teklifimden utandım. ama kendisi gülümsedi ve saçımı okşadı, "bilir misin sen tavlayı ?" dedi. samimiyete güvenip bi şımarmalar felan artık çok rahat konuşuyordum kendisiyle ve kemal amca diye hitap etmeye başladım. tavlada beni 5-0 yendi, gerçekten çok üstün bir zekası vardı hiç tahmin edemeyeceğim hamleler yapıyordu. tavla oynarken bir yandan muhabbet ediyorduk ve konu futbola geldi. "hafta sonu derbi var biliyorsun dimi kemal amca?" dedim. "bilmez miyim, bizimkiler yenecek" dedi gülümseyerek. çok darıldım bu dediğine, karşında gencecik çocuk bari sen dalga geçme kadıköy konusunda(u: :(). bu sefer yenemeyeceksiniz gör bak, kadıköy'deki laneti kıracağız dedim. "yok be paşam sen beni yanlış anladın. ben galatasaray yenecek dedim" dedi. bir an şaşırdım, sen fenerbahçeli değil miydin diye söylendim. "ben her zaman her takıma eşit olmuşumdur, devletin başı herkese eşit olmalıdır" dedi ve ekledi ; kim olursa olsun hileye, yanlışa karışan kimse o benim düşmanımdır. o da biliyormuş şike mevzusunu anlayacağınız. bayağı sevindim sarıldım atama. sonra kilitli kapıya arkadan birinin tıkladığını duyduk. şengül teyze gelmişti anlaşılan ve rüya bitti.

    işte tüm detaylarıyla saçma olsun veya olmasın bu rüyayı gördüm ve tamamını hatırlıyorum. hiç mizaha vurmadım ama şengül teyze madem o kadar dışarda kalacaktı neden o kapıyı açık bıraktı bilmiyorum o da rüyanın saçmalığı işte.

    keşke biraz daha geç geleydin zalım şengül :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın