• 88
    sahada olana istatistiki bilgiler dışında bakalım.

    aslında istatistik olanı biteni değerlendirmek için güzel bir veridir. en çok şut atan, pas yapan, topla oynayan istatistiğini kenara bırakalım. eldeki oyuncu grubuna bakalım.

    hayalimizdeki o dortmundvari tempolu, hücumda da savunmada da planlı ve iyi oynayan futbolu bu takım oynar mı? buna bakalım bir de.

    21 ekim galatasaray benfica maçında sabri, chedjou, hakan balta, selçuk, bilal, wes, sneijder, podolski ve umut bulut olmak üzere il 11'imizdeki 9 oyuncu 30 yaş ve üzerinde. yaş ortalaması min 30 diyebiliriz yani. bu veri bir kenarda dursun.

    kadroda toplu ya da topsuz hızlı olan oyuncular, koşu olarak, yasin, carole, burak, sabri, sinan. 24-25 kişilik kadroda hızlı oyuncu sayısı da 5. burak ve sabri hızlı olsa ne olacak top kontrolü olmadıktan sonra onları da çıkaralım 3.

    şimdi çok zor değil. basit bir çıkarımda bulunalım. kadronda toplu ya da topsuz akıllı ve hızlı hücumcu oyuncun bir elin parmakları kadar değil. ilk 11'in yaş ortalaması 30. bu takım dengeli set hücumu oynar. ekonomik olarak presini yapar. ama gidip de dortmund gibi 90 dakika tempo yapamaz.

    hayır, 90 dakika tempo yapar diyen hayal kuruyor.

    plan mevzusu var bir de. oyuncu yetenekleriyle maç kazanıyormuşuz. evet, bence de öyle. ama bu takım 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 sezonlarında da böyleydi. bu ortamda ne fatih terim, ne deplasmanda maç kazanamayan mancini ne de prandelli hamza hoca kadar ağır eleştirilmedi. ligde de hiçbirinden daha az başarılı değil, belki hepsinden daha başarılı. avrupa'daysa daha sezonu tamamlamadı.

    bu ikiyüzlülük hoş değil. adamına göre muamele hoş değil. bu adam öyle ya da böyle 31 lig maçında 3 mağlubiyet, 22 galibiyet ve 6 beraberlik almış. bunu sadece bal dediğimiz şeyle açıklayamazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın