• 205
    http://www.milliyet.com.tr/...2134766-skorerhaber/

    şimdi bu habere göre anlaşmanın sonunda yaklaşık 450 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş olacakmışsız. ama benim anlamadığım bir nokta var. biz kendimiz olan floryadan çıkıyoruz ve yine kendimiz olan rivaya geçiyoruz. adamlar bize riva'da tesis inşa ediyor ve ayrıca tt arena'nın yanına da basketbol sahası inşa ediyor. bizim karımız sadece inşaat masrafları artı sponsorluktan elde edilen 55 milyon tl mi ? eğer böyleyse ihtimal yok bu konuşulan rakamlar kadar gelir elde edemeyiz. ama dumankaya inanılmaz bir gelir eder. hem florya'da dikeceği rezidans artı riva'nın kalan bölümünü değerlendirdiğinde elde edeceği gelir ile adamlar toki 'den zengin olur. ama anlaşma, iki arazide yapılacak rezidanslarda gelir ortaklığı tarzındaysa biz de iyi para kazanırız. o zaman söylenilen rakamlara yaklaşılır.

    sırf başımız uefa financial fair play ile dertte olduğundan alel acele riva ve florya ucuz fiyata peşkeş çekiliyor endişesi oluştu bende. bu yönetim, galatasaray'ı avrupadan men ettiren yönetim olmamak için böyle şeyin altına imza atar mı ? bunca yaptıklarından sonra aklıma böyle bir şey geldi diye kimse kızmasın. zaten bir riva ile floryamız kaldı onu da elden çıkarırken eğrisinin doğrusunun iyice düşünülmesi lazım. bölgeyi bilenler bilir son zamanlarda yapılan yatırımlar ile iyice değerlenen bir arazi oldu riva. böyle inşaat şirketlerinin araziye iş olması gayet doğal fakat en karlı anlaşmanın elde edilmesi lazım.

    ayrıca yine habere göre forma sponsorluğunda ilk yıl için 15 milyon tl, daha sonra avrupa kupaları da dahil olmak şartı ile 20 milyon tl alacakmışız. yahu avrupa kupalarında türkiye'nin en başarılı spor kulübünün göğsünde dumankaya yazmasının ederi 5 milyon tl yani (1,7 milyon dolar) mı ? şu an bile thy'den buna yakın bir gelir elde ediyoruz diye biliyorum. avrupa forma geliri de inanılmaz az geldi bana.

    son olarak anlaşma 3 yıllık olacakmış. bütün bu konuşulan hamleler 3 yılda mı bitecekmiş ? ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın