resim
Paul Labile Pogba
Takım:Juventus
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.91
Uyruk:Fransa
  • 109
    adı sanı duyulmamış martial 50 milyona transfer oluyorsa, bu adamın olası transferi 80 90 milyondur.

    haa bence normal mi? kesinlikle absürd. alt tarafı bir futbolcu. etten kemikten insan. 80 90 milyon verilir bir canlıya top oynaması için? gerçekten son yıllarda futbolda dönen paraların haddi hesabı yok. endüstriyel futbol, gelişimine hız ve ara kaybetmeden devam ediyor. ve bu uçuk rakamların sonu gelmeyecek, daha da uçacak. dibine kadar endüstriyelleşen futbolda galatasaray ve türk futbolu, çağa ayak uyduramadı tabii. yıllarımızı çalan rezil yabancı sınırı kuralı bunun en büyük etmenlerinden.

    biz 12 milyon euro verdiğimiz bruma'nın takımı sırtlamasını bekliyoruz. neden? çünkü 12 milyon euro. bizim için, türk futbolu için çok yüksek bir meblağ. ama hemen yanımızdaki avrupa'da bu paralar rotasyon topçuları için ödeniyor. ne yazık ki şampiyonlar ligi gediklileriyle yarışabilecek düzeyde değiliz. çok uzun yıllar boyu da olmayacağız gibi çünkü avrupa uçtu. biz 15 sene önce zirveyi gördüğümüz çıtanın bile çok çok ardındayız, ileri atılmamız gerekirken.

    vizyon? elbette herkes şl kazanmak ister. ama türkiye'den bir takımın şl kazanması için yıllar boyu istikrarlı bir büyüme şart. şu aralar öncelik uefa kupası olmalı, ki o bile zor artık.

    o değil de, ben pogba'dan nereye geldim ya? :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın