• 1
    ekşi de böyle bir başlık gördüm ekşiyi sevmememe rağmen buraya taşımak istedim çünkü tam olarak olan şey fenerbahçe'nin 2010-2011 futbol sezonunda yaptığı şikenin hükümet eliyle resmen aklanmasıdır.

    --- alıntı ---

    siz herkesi kuş beyinli ya da balık hafızalı falan mı zannediyorsunuz?

    sayfa sayfa tape telefon konuşmasına üretilmiş ve düzmece delil diyen ve uefa'nın kandırıldığını iddia eden bazı idrak ve hafıza fakiri arkadaşlar bir kaç not:

    - yayınlanan tapeler ne aziz yıldırım ne de diğerleri tarafından ne basın yoluyla ne de mahkeme karşısında "inkar" edilmemiştir.

    - tapeler inkar edilmediği gibi, tarla sürme, işçiler, bilmemne sulama gibi ifadelerini "kurban kesmek" falan gibi abuk subuk uydurmalarla açıklamaya çalışmış, verdikleri yazılı ifadelerinden ne kendileri, ne mahkeme ne de kamuoyu bir sikim anlamamıştır.

    - aziz yıldırım ve suç ortakları mahkemeye verdikleri savunmalarında 2 saat strum graz galatasaray maçını izletip "aha da bu da şike" gibi ben çaldım ama onlar da çaldı manasına gelen aciz bir yöntem seçmişlerdir.

    - yıldırım kongrede "kulüp ile beni ayıramazsınız, ben şike yaptıysam fenerbahçe için yaptım, kendim için şike yapmadım" şeklinde bir açıklama yapmış, dava sürecinde fenerbahçe camiasının gücünden asla mahrum kalmak istemediğini çok net ortaya koymuştur.

    - aynı aziz yıldırım "şike yapmadım, şike yapılmasını önlemek için o insanları arayıp konuştum" gibi abuk subuk başka bir açıklama da yaparak yaptığı tüm görüşmeleri ve tüm ifadelerini kabul etmiştir.

    - aziz yıldırım yine kongrede yaptığı konuşmada dinleyenlere "arabayı çalmaya gittiniz, anahtarı soktunuz ama vazgeçtiniz, size soruyorum hırsız sayılır mısınız?" diye sormuştur.

    - bir dönem sonra fenerbahçe'ye başkan adayı olacak olan dönemin federasyon başkanı aydınlar "fenerbahçe'yi ben kurtardım" açıklamasını yapmıştır.

    - tv ve gazetelerde görev yapan aziz'i aklama timi, bu meseleyi evirmiş çevirmiş "şike sahaya yansımadı" şeklinde sulandırarak dünya futbol tarihine "şikenin sahaya yansıması" gibi bir tabir armağan etmişlerdir.

    - fenerbahçe teknik direktörü aykut kocaman "radara biz takıldık" diyerek kendince "herkes yapıyor" demiş, tabiri caiz ise kaş yaparken göz çıkartan bir kabullenmişlik sergilemiştir.

    memlekette herhangi alternatif bir güç olmadığı için hem cemaati karşısına alacak kadar budala bir insan olmadığını bildiğimiz aziz yıldırım; erdoğan'ı karşısına hiç almayıp, zaten kulaktan kulağa dolaşmakta olan erdoğan-cemaat savaşının, mevcut siyasi rüzgarın yönünü değiştireceği umuduyla sadece cemaate sallayarak kendisi için faydalı bir strateji uygulamıştır.

    bugün de bunun mükafatını almaktadır. ilk günden bugüne, gerçekten bu memleketi, memleketin insanını, memleketin hukuk sistemini tanıyan aklı başında herkes, aziz yıldırım'ın ceza mahkemeleri tarafından cezalandırılmasını asla beklemediler. tek beklenti federasyonun vereceği idari cezaydı. o asla inkar edilmediği gibi komik şekilde açıklanmaya çalışılan tapeler de; okuyan ve objektif olan herkese göre bu cezayı verebilmek için yeterlidir zaten.

    daha hala 2006, ülkeye şikeyi siz getirdiniz falan demekten başka bir sik yiyemezsiniz. çünkü ersun yanal'a, cafer'e kulak tıkayan sizler, aziz'in 10 yıldır konuşup tek bir tane delil gösteremediği şeyler dışında elinizde hiçbir şey yok.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın