resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1136
    kariyerindeki ilk sampiyonlugunu cok genc yasinda 91-92 sezonunda kazanmistir. o yilin ikinci yarisi forma sansi bulmaya baslamis, buldugu sansi harika degerlendirmis ve izleyen herkese "bu çocuk olur" dedirtmistir.

    ikinci sampiyonlugu ise 94-95 sezonunda yine besiktas ile kazandigi kupadir. dahi daum'un besiktas'inin dumeninde artik o vardir. takimin acik ara en onemli yildizi olan sergen, sampiyonlukta onemli pay sahibidir.

    ucuncu sampiyonlugunu fenerbahçe'de basladigi ama galatasaray'a devre arasinda kiralik olarak geldigi 99-00 sezonunda yasamistir. galatasaray'in uefa kupasini da kazanan o muhtesem kadrosu icinde ayni pozisyonda gheorghe hagi varken cok da buyuk bir rolu olamamistir haliyle.

    dorduncu sampiyonlugu da yine galatasaray ile kazanilan 01-02 sampiyonlugudur. sezona gayet iyi baslayan, yaratici oyuncu sikintisi ceken galatasaray'da lucescu ile adeta yeniden dogan sergen, ligin ikinci yarisinda yasadigi korkunc sakatlik sebebiyle neredeyse hiç oynayamasa dahi ilk devreki performansiyla sampiyonlukta belirleyici rol oynamistir.

    besinci sampiyonlugu kariyerinde ilk defa iki sezon ust uste sampiyon olmasini saglayan, besiktas'in 100. yilindaki sergen attı şampiyonluk geldi sezonudur.

    oyle bir yetenekti ki, sadece 5 sampiyonluk kazanmasi cok az kalir. hele hele bunlardan sadece iki tanesinde (95 ve 2003) bas rolde olmasi nereden baksan uzucudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın