resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 5833
    8 aralık 2015 galatasaray fc astana maçı günü, sabah tuvalete kalktım ayıptır söylemesi. uykulu gözlerle girdim ve tuvaletimi yaptım. zihnim hala kapalı. elimi yıkıyorum. elime iki fincan verseler biri kahve dolu, birinde zarlar olsa. kemal sunal'ın filmindeki gibi zarları içip kahveyi tavlaya atarım o derece zihnim kapalı, gözlerim kapalı. neyse elimi yıkıyorum, bir yandan da kendi kendime konuşuyorum: "abi bu takımda ilk yazacağım adam jose rodriguez'dir. adamda her şey var. top kapıyor, iyi pas atıyor, dikine oynuyor, oyunu açıyor. en efektif adamımız. sneijder bile değil, ilk yazacağım rodriguez'dir." dedim kendi kendime. sonra tekrar yatağıma girip uyudum. akşamüstü ise pek de şaşırtıcı olmayan kadro haberimizi aldım. rodriguez yedekmiş... şaşırmadım. şaşırmıyorum artık. bana hamza hamzaoğlu kötü teknik direktör ama iyi adam demeyin. iyi adam hakedenin hakkını yer mi? emre çolak'ı ateşe attı. jose bir var bir yok. gelmeden bok attığı sneijder geçen sene kendisini şampiyon yaptı. şimdi podolski'ye sıra geldi, çeşitli imalarla onu da bitiriyor. sinan gümüş'e şans vereceğiz dedi. sinan 5 dakikalığına oyuna sonradan giriyor. sinan'ı da ümitlendirdi ama oynattığı yok. oyuna aldığı maçlarda da sinan sanki süper kahramanmış gibi gir kurtar misyonunda görev buluyor. çocuğu ne zaman düzgün oynattın da sonradan girip oyun çevirmesini bekliyorsun?

    biz yaz dönemi boyunca yazdık. galatasaray taraftarı skor taraftarı değil. bu kafayla başlarsak olmaz dedik. biz fenerbahçe transfer yaparken, transfer yapalım derdine düşmedik. eksikleri giderin. ismini duymadığımız adam gelsin ama eksikler giderilsin yeter dedik. o yüzden rodriguez, carole ve denayer transferlerine deli gibi sevindik. eksik bölgeleri söyledik durduk ama içimizden çıkaracağız diyip durdun. millet enayi çünkü transfere, scout'a dünya para akıtıyor. biz akıllıyız ya içimizden çıkarıyoruz. içimizden çıkarmak demek şu olsa, gençler oynayacak, altyapıdan çıkaracağız olsa tamam. hayatı boyunca orta saha oynamamış adamlar orta sahaya, sağ açık oynamayan adamlar sağ açığa, dünyada herkesin nerede oynadığını bildiği sneijder sol kanada. halı saha takımını bile biz böyle kurmuyoruz. galatasaray böyle kurulabilir mi?

    sağ bek lazım değil, defansın ortasına adam lazım dedin. defansın ortasına alınan adam sağ bek oynuyor. sağ bek olarak çok beğendiğin adam sabri, sol açığa giriyor oyun kurtarmak için. podolski bir sağda, bir solda. takımda forvet zaten yok. çünkü gerek duymadın. orta sahaya savaşçı adam, top kapacak adam lazımdı. aldırmadın. hala eldeki kırıntılarla iş yapabilecek bir kadro var ama ya iyi oynayanlar yedek ya da oynayanlar yanlış mevkide oynuyor.

    çok yazılır daha. herkes yazıyor. hepimiz yazıyoruz. ama yönetim adam almadı, hamza hamzaoğlu ne yapsın demeyin. çıkıp kendisi dedi içimizden çıkaracağız, bu çocuklar oynayacak, takımdan memnunum. kendisi 140 röportaj yaptıysa hepsinde takımdan memnunum dedi. bir kere bile deseydi; "eksikler var, transfer yapmamız lazım". o zaman derdim ki yönetim suçlu. kadrodan memnun olmayan adam çıkıp derdi. kimse de ona yüklenmezdi. gördüğüm en kötü başkan ve gördüğüm en kötü teknik direktör şu zamanda başımızda. allah hepimize sabır versin. kimsenin bu kadar üzülmeye hakkı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın