• 8
    konu ile çok alakalı değil. ama geçen zannediyorum eurobasket'te bjelica'ın performansına ne diyorlar diye antu'ya girdim. hazır girmişken de geyik yapılabilecek ne var diye de baktım. (antu kullanıcı fenerliler kusura bakmasın çok fazla malzeme var.) orada gözüme bir şey çarptı ve gülmekten kendimi tutamadım.

    şimdi linkini bulamadım.

    olay şu. yandex navigasyon'a galatasaray yazıyorsunuz kalamış-fenerbahçe burnu çıkıyor adres olarak. yazarlarda bu konu ile dalga geçmişler. zira ön kabullerine göre yandex bunu bilerek galatasaray ile dalga geçmek için yapmış.

    işte bu bilgisizlik. ama çok doğal. kulüplerimiz tarihçelerini güzel anlatamıyor. babam olmasa ben de bir haber olurdum yazacaklarımdan. bu konuyu daha ayrıntılı yazmayı planlıyorum. ama biraz bilgilerimi tazeledikten sonra. bunu bir prolog olarak görüyor ve yazıma devam ediyorum.

    söz konusu olay basit bir goy goy. ama bilgilendirmek lazım. bu olayda yandex hem doğru hem yanlış...

    öncelikle bu konu biraz karışık. tam olarak ben de bilmiyorum. galatasaray spor kulübü beyoğlun'da gözükür iken, galatasaray spor kulübü derneği eski ali sami yen'in orası (zannediyorum şu otelin olacağı yer) gözüküyor, galatasaray a.ş ise arena gözüküyor. hatası burada yandex'in. ama kabul etmeliyiz ki biraz karışık.

    galatasaray'ın bahsi geçen yerdeki adresi galatasaray kalamış tesisi. goy goy yaptıklarını zannettikleri yer gerçekten var. ama bilgisizlik işte burada başlıyor.

    yanlış bilmiyorsam -hep tazeleyeceğim bilgilerim dediğim bilgilerden biri bu- kalamış tesislerinin olduğu yeri yani daha doğru bir değişle fenerbahçe burnu'nu ilk kullanan yüzme ihtisas. daha sonra 60'larda zannediyorum galatasaray hem konumu gereği, hem işlevi gereği, hem de kabul edelim biraz itliğine burayı alıyor ve fenerbahçe burnuna bayrağını dikip burada su branşlarını birleştiriyor.

    bu konuya fenerliler tepki veriyor haliyle. evleri belledikleri ama resmi olarak evleri olmayan bir alanda galatasaray bayrağı dalgalandığı için buraya tesis yapıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın