resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 5976
    biyolojik yaşı kaç allah bilir fakat benim bildiğim bir şey varsa türkiye ligi'nde 45'inde kadar bile oynasa sırıtmazdı. evet 18 mart 2014 chelsea galatasaray maçında adeta ruh gibi oynamış ayılıp bayılması meşhur izmir hisar cami vaazında fethullah gülen'in haykırdığı bitiğim ifadesi drogba'nın oyununda canlanmıştı.

    tüm bunları unutamasam da drogba'nın aşağıdaki yeteneklerin en az üçüne sahip olması yaşı kaç olursa olsun ligimiz için kendisini vazgeçilmez yapardı.

    1) ikili mücadele gücü. bunu biraz açmalıyım. tekniği zayıf olmasına rağmen son dönemde fernandao ve çılgın zamanında emmanuel emenike'yi hatırlayın. drogba emekli olacağı yaşta geldiği bu ülkede ikisinden de daha güçlüydü ikli mücadelede.

    2) hava topu hakimiyeti.

    3) tecrübe ve taktik bilgisi. burak yılmaz söz konusu olduğunda tartışılan tek forvet oynar mı gibi tartışmalar drogba'da yersizdi. saha diziliminden bağımsız olarak nerede ne yapılması gerektiğini uzun yıllar içinde bulunduğu uluslararası turnuvalarda öğrenmişti. bize gelmeden önce roberto di matteo'nun kaleye otobüs parketmeli, korner direğinde zaman geçirmeli düşük tempo taktiğinde bile kilit oyuncu olmuş bir futbolcuydu.

    4) patlayıcı hız. yaşı itibariyla çok uzun süre sprint atamazdı belki ama 10 metre 15 metre koşması gerektiğinde rakibi sırtına alıp fişek gibi fırlıyordu. türk futbolundaki ayıboğankazma stoper modeli bu tarz adamlarla hiç bir zaman başa çıkamamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın