resim
Salih Dursun
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:32
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 543
    sağ bek değil, ön libero meziyetleri olan oyuncu. kendisinin kariyerine en büyük iyiliği vahid halidhodzic yapmıştır. salih ile ilgili şunu demişti; "salih dursun'u sağ bek oynatamazsınız. ne patlayıcı gücü var, ne de tekniği yeterli. o yüzden orta saha'da oynuyor." ve görevde kaldığı süre boyunca salih'ten maksimum verimi almıştı.

    vahid hoca'nın salih için söylediği bu söz aslında türk futbolunda sağda-solda bek oynayan oyuncuların %70ini ilgilendiriyor. veysel sarı'nın da patlayıcı gücü yoktu, tekniği yeterli değildi ama bek oynuyordu koskoca galatasaray'da, kasımpaşa'ya gitti hala sağ bek oynuyor. hakan balta, patlayıcı güç yok, teknik ortalama altında, ideal bek değil, yakın döneme kadar bek oynuyordu gerçek mevkisine geçti sonunda. etkilerini de görüyoruz. fenerbahçe'nin beklerine ve özelliklerine bakarsanız, halidhodzic'in teşhisi doğrular zaten. adamlar yıllardır gökhan gönül-caner erkin ikilisiyle oynuyor. ikisinin de patlayıcı gücü oldukça yüksek ve teknikleri gayet iyi. yine aynı tipte bir bekle takviye ettiler üstelik sağ bek bölgesini*.

    salih'e gelecek olursak, kendisinin galatasaray performansını eleştirmem, halidhodzic döneminde oynadığı futbolu beğendim, takım kurmak benim elimde olsa kendisini takımda bulundururum, salih ön liberoda mustafa sarp gibi gölge pres yapan bir adam değildir, yekta gibi fiziksiz de değildir. galatasaray takımının, top rakibe geçtiğinde yaptığı kötü savunmayı dikkatle izleyin lütfen, orta saha oyuncuları oldukça yumuşak ve temastan kaçıyorlar, melo gittikten sonra bu sorun iyice ayyuka çıktı zaten, bana kalırsa sene sonu tekrar galatasaray'a dönmesini, kadroda bulunmasını isterim. benim gözümde iyi bir rotasyon oyuncusudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın