• 2324
    gayet makul sancilar ceken takimdir. zamanla oturacaktir. oynatacagi sistem cok acik ve net bellidir- 4-2-3-1. pereira 4-2-4'lerde 4-3-3'lerde zaman kaybetse de yakinda her sey yerine oturur diye dusunuyorum.

    fernandao en ucta, arkasinda van persie, merkezde topal ve josef, kanatlarda nani ve markovic. skor tutulacaksa merkez meireles veya ozan'la uclenebilir, markovic/nani yerine alper girebilir, persie'nin yerine diego girebilir, hatta caner sol one gecip arkasina hasan ali veya kadlec denenebilir. hucum hamleleri icin de josef veya topal'dan biri feda edilir, bekler iyice cikarilir, volkan sen hamle oyuncusu olarak kullanilir. ozeti su: fenerbahce'nin kadrosu teknik direktore o kadar fazla cozum opsiyonu sunuyor ki taktiksel olarak basarisiz olmasi imkansiza yakin. yani 2-3 tercih hatasiyla maca baslasa dahi hem oyuncu kalitesiyle hem alternatif bolluguyla her maci cevirebilecek malzeme var pereira'nin elinde.

    bu sartlarda bu takim 2 sekilde basarisiz olabilir: birincisi takim sezon boyunca fiziksel olarak hazir hale gelemez. su anki problem bu gibi gozukse de ben bunun uzun surecegini sanmiyorum. milli takim arasi filan da girince yeni bir kadroda bu tur uyumsuzluklar olur. mac temposu artinca oyuncular form tutacaktir. ikinci mesele de cok kritik bir bolgede ustuste sakatliklarin binmesi olabilir. yani misal volkan ve fernandao uzun sureli sakatlanirsa alternatifleri yeterli degil. bu fenerbahceyi sallayacaktir.

    mesele de bu zaten. herhangi bir teknik direktoru elestirip yerin dibine sokmak marifet degil. 150 milyon euroluk kadrolari tek bir teknik direktorun tercihine birakma amatorlugu mesele. eger bir kulup bir teknik direktorle buyumek istiyorsa ona sadece sabretmek zorunda degil, ayni zamanda ona daha fazla imkanlar sunmak, basarisiz olmasini engelleyecek hamleler yapmak zorunda. hamzaoglu'na bakinca mesela... sol bek yedegi olcan. as sag beki sabri. en etkili hucumcusu yasin. boyle olunca en ufak bir tercih hatasinda takim allak bullak oluyor, fatura da teknik direktore cikiyor haliyle. fenerbahce de kurdugu genis kadroyla bunun onune gecmeyi hedefledi, ve gorun bunda basarili olacaklar.

    bir ornek daha: 2004 terim'iyle 2000 terim'ini ayiran nedir? kadro kalitesidir! terim taktik olarak cok hamleli bir hocadir, yeri gelir quadros'la sampiyonlar ligi macina cikar filan. bol bol devre arasi degisikligi yapar. 2000 kadrosuyla yaparsan baskiyla maci cevirirsin, ama iste 2005 kadrosuyla deneyince rezil oluyorsun, haliyle.

    kisacasi... fenerbahce pereira cok cok cok buyuk sacmalamazsa, takimin ahengini bozacak bir problem yaratmazsa fenerbahce sampiyon olur. bunun da one gececek kadro mevcut, mekanizmalar da hazir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın