resim
Bilal Kısa
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 701
    19 eylül 2015 trabzonspor galatasaray maçı' nda oyunu hakkındaki bazı eleştirileri kabul etmekle beraber bu maçta iyi oynadı gerçeğini değiştiremezsiniz. hakkında yapamadığı söylenen ve eleştirilen noktalar, oyuncuya verilmemiş olan görevler.

    kontra atağa mı kaldırdı diye eleştirilmiş ? zaten takımın böyle bir oyun planı yok. ona rağmen bir kaç tane çok net pozisyon olabilecek kontra ataklarımız var. uç oyuncuları kötü değerlendirdi.

    ara pasıyla pozisyona mı soktu diye eleştirilmiş. zaten öyle bir pozisyonda oynatılmıyor. daha defansif görevler verilmiş. ara pasla pozisyona sokması beklenen oyuncu bilal değil yani.

    mesafe mi katetti diye sorulmuş. doğru epey mesafe katetti. 11000 küsür koşu mesafesi bunun cevabı. sürekli gidip geldi. topla da gidip geldi.

    oyuncuyu eleştiriken ön yargıyı bırakıp eleştirmekte fayda var. söylenilenin tersini söyleyince bu bilal in çok iyi oyuncu olduğunu, çok iyi transfer olduğunu savunmak anlamına gelmez. iyi oynadı dedik diye konuyu hemen ''hamza iyi hoca,sabri de reis '' noktasına getirmenden ön yargılı eleştirdiğin açığını veriyorsun zaten.

    bu maç özelinde iyi oynadığını söylediysek kötü oynadığında da kötü deriz. bana göre çok kötü futbolcu değil ama tabi ki kafamdaki galatasaray 11 nin oyuncusu değil o ayrı konu. ama eldeki imkanlarla yapacak bişey yok.

    bilal 32 yaşına gelmiş bir iki sene daha idare edecek düzeyde top oynayacak bir adam işte. hatta iyi özellikleri var. oyun görüşü iyi, ayağı iyi, kafasını kaldırarak oynuyor, beli selçuktan daha iyi dönüyor ki bu yüzden mbia' ya bazı pozisyonlarda üstünlük sağladı ayağında top tutabildi. bu sebeplerle 2 orta sahanın önünde oynarsa bizim için daha iyi olacak. hücumdaki organizasyonsuzluğu çözmek adına denenebilir. kanatlara top dağıtır, o bölgede top tutar, topla mesafe kateder, ayağı iyi ara pas verebilir ya da şut çeker. oyuncu hakkında söz konusu yapılan eleştiriler böyle bir pozisyonda oynarsa da yapamazsa, o zaman geçerlidir. istenen defansif katkıyı biraz daha azaltmak lazım bu oyuncu için. melo' nun eksikliğini kapatmanın bana göre tek yolu şu an için bu. yerine bir fazla orta saha oynatmak ! jose-selçuk önünde bilal-sneijder-yasin(sinan)-podolski şeklindeki bir diziliş şu anki durumumuzda bana daha mantıklı geliyor. ama bizim, maşallah dahiliği paçalarından akan hocamız, henüz böyle bir dizilişi aklına getirip de denemedi bile.

    sonuç olarak bu maç özelinde iyi oynamıştır bana göre. takım futbol değil başka bişey oynadı o da ayrı konu. 2-3 fark mağlubiyetle bitebilecek maçtan yine hamza balıyla 3 puan alındı. hayırlı bir galibiyet olmayacak gibi geliyor bana..
App Store'dan indirin Google Play'den alın