resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 9844
    bir oyunkurucu olarak sneijderi sneijder yapan özellikler nedir? neden kendisi kadar yetenekli van der vaart betis de oynuyorda kendisi hollanda milli takımı kaptanı? bunları şöyle sıralayabiliriz;

    oyun zekası

    topsuz oyun becerisi

    oyun temposunu ayarlama

    liderlik

    muhteşem pas becerisi

    uzaktan şut

    kalpleri ısıtan sıcacık gülüşü...

    bu özelliklerden bir tanesi bile oyunkurucuyu elit seviyeye çıkartabilir örnekleri var buraya kadar sorun yok. esas sorun şurada başlıyor wesleyin bu özellikleri kaos futbolunda tamamen sıfırlanıyor. hakikaten sneijder olarak oynadığı maçlar terimin döneminde oynadığımız real maçı, mancini döneminde şaha kalktığımız 6-7 maçlık dönem ve hamza'nın ilk gelişinde şaha kalktığımız 3-4 maçlık periyot. gerisi tamamen absürt komedi, bazen ise dram. koskoca sneijderin umut buluta orta mı açmadı, sol kanatta rakip bek oyuncusunu mu kovalamadı bunların hepsi yaşandı beyler. kaos futbolunda sneijderi sneijder yapan bütün özellikleri silindiği için bize geriye uzaktan şutlar ve kalpleri ısıtan sıcacık gülümsemesi kaldı. biz sneijderi resmen baroni gibi kullandık.

    şimdi duruma bakacak olursak kaos futbolundan dönüş yok zira hamza taraftara hoca gibi hoca olduğunu kanıtlayacak. umut, sabri gibi evlatlarının aslında ne kadar iyi olduğunu kanıtlayacak. yabancıların ise bunların yanında ne kadar zayıf olduğunu kanıtlayacak. 47 yaşına kadar öğrenemediği şeyleri bu saatten sonra öğreneceğini de zannetmiyorum. bu şartlar altında yapılacak en mantıklı iş ise sneijderi yollamak olur çünkü bu utanç artık katlanılamaz seviyeye geldi. koskoca sneijder burak yılmazdan azar işitince ben üzülüyorum yav. ve sneijderin en kötü yönü ise büyük klübüz illüzyonu yaratması. biz maalesef büyüklük vasfını kaybetmiş ortanca bir klübüz. sneijder geldiğinde yaşanan coşkuyu hatırlıyorum biz aslında ona bağlanmadık onun temsil ettiği değerlere bağlandık. sneijder büyük olma yolunda ilerleyen galatasarayın bir simgesiydi ve biz o yolu terkedeli çok oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın