resim
Engin Baytar
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:40
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 2545
    gündemin karışıklığından olsa gerek, durduk yere kendisi alt sıralarda hafifçe gündeme gelmiş eski futbolcumuz. "aman" diyeyim dostlar, rica ediyorum bunun gibi adamlar için "keşke" falan demeyiniz. gerçekten darılırım. futbolcu olmak, sadece bilek kıvraklığı ile olacak iş değil. hem fizik hem de mental anlamda sağlam olmak gerekir. kendisi kötü bir futbolcu değildir ama galatasaray futbolcusu hiç değildir. evet, sağ olsun bir dönem iyi oynamış, katkı vermiştir.

    ben de kendisi ile ilgili bildiğim bir şeyi anlatayım.

    bir bankada şube müdürü olan sevdiğim bir ağabeyim var. yanılmıyorsam galatasaraylı idi. banka öyle garanti, denizbank falan değil. futbolcuların ve biraz daha kalburüstü dediğimiz insanların paralarını koydukları bir banka. benim işler de böyle finans işleriyle alakalı olabileceği için arada yanına uğrardım. benim ağabeyin çalıştığı şube florya'ya yakın. orada görev yaptığı sürede bazı futbolcular paralarını oraya yatırıyormuş. tabi benim ağabey de şube müdürü olduğu için engin, aydın, umut (bir kaç isim daha saydı ama şimdi hatırlayamadım) ve bir kaç futbolcu ile (paraları benim ağabeyde olduğu için) zaman zaman birebir görüşüyormuş (mesela adam ev, araba, dükkan ya da bir şey alacak şöyle yapalım böyle yapalım hesabı). engin ile de rize'ye gitmeden önce kadro dışı olduğu zaman bir alım-satım işi için sıkça görüşmüşler. engin "o a... k... oğlu beni kadroya almıyor. bari parayı değerlendirelim" diyormuş.

    ben de tabi sordukça soruyorum ağabeye. trafik tıkalı zaman bol. o da sağ olsun bildiklerini anlatıyor. neyse, o engin'i anlatınca "abi, peki başka kulüp istememiş mi? gidip orada oynasaymış" dedim. bana döndü "burak, bak sana bana kurduğu cümlenin aynısını kuracağım" dedi. cümle şu ayarda bir şey idi. "menajer istese her yere sallar beni ama neden gideyim ki? bu herifler bana s.ke s.ke paramı ödemek zorunda. içeride para mı bırakacağım bu yaşta? hadi ödemesinler, federasyona gider rezil ederim". benim ağabey demiş ki "e sen kulüpte şampiyon oldun bir sürü işte yaptın" falan. "galatasaray falan umurumda değil, adam olup beni oynatacaklardı." demiş. ağabey bunları söyleyince ben de "adam haklı keşke bu engin'i şöyle bir düğünde güzelce oynatsalarmış" diye düşünmüştüm. paraları havaya saçmayı seven adama, düğünde oynarken para sıkıştırması zevkli olur.

    ben sonra diğer futbolcuları da sordum ama "onlar iyi insanlar gelip buralarda şekil falan yapmıyorlar işlerini halledip gidiyorlar." dedi. benim ağabey beni uyutmadıysa -ki yapacağını sanmıyorum- engin böyle bir adamdır. he elbette herkes parasını ister, daha fazlasını ister ama sen sağda solda küfür kıyamet konuşursan, hele bu hakkında konuştuğun kulüp galatasaray, sağda solda ağır küfürler ettiğin adam da takımın teknik direktörü ise bu hareketler karakterli davranışlar kümesine girmez.

    bizden fersah fersah uzak olması ve hatırlanmaması dileğiyle..
App Store'dan indirin Google Play'den alın