resim
Marc-André ter Stegen
Takım:Barcelona
Mevki:Kaleci
Yaş:32
Boy:1.87
Uyruk:Almanya
  • 47
    abartı bir kaleci olduğunu düşünmüyorum. sanırım ayağı iyi kalecinin önemi hala anlaşılmıyor. futbolda kaleciye geri pas kuralının değişmesinden sonra artık 10 tane değil 11 tane ayağı düzgün futbolcu bulunduracaksın. kalecilik kavramı neuer'den de göreceğiniz üzere artık değişmeye başladı. özellikle büyük takımların kalecileri hele hele barcelona'nın kalecisi sweeper özelliklere sahip olmak zorundadır. bu uğurda anormal goller yesen bile bu katlanmak zorunda olacağın bir maliyet, bir risk. kimse bu adamın ne işi var barcelona'da demesin.

    ter stegen'in geçen sene şampiyonlar ligi'nde yapılan en iyi kurtarışın sahibi olduğunu da belirteyim. yani komple bir kaleci olamaya aday bir kaleci. günümüzde iyi bir kalecinin olmazsa olmazı bariz bir zaafiyetinin olmamasıdır. neden neuer en iyisi diye kabul ediliyor, neden muslera'nın yanına volkan veya onur yaklaşamıyor. sebebi korkularının, fobilerinin olmaması. yani adamların bir zaafiyeti yok. mesela onur yan topta bir facia, volkan ise kalesinden açıldıkça zaafiyetleri ortaya çıkıyor. o yönden ter stegen potansiyel olarak kusursuz bir kaleci olmaya aday. çünkü fundementali çok sağlam, eksiklerini kapatmaya çok yakın.

    gelelim yediği hatalı gollere. isterseniz neuer'in de özellikle schalke yıllarından facia videolarını bulabilirsiniz. hem de birkaç tane hata değil. orta sahadan yediği goller de var. ama neuer özgüvenini kaybetmedi o hatalardan sonra. ter stegen de kaybetmezse aynı nitelikte bir kaleci olur. henüz daha 22 yaşında bir kaleci olduğu unutuluyor sanırım. daha önünde uzun bir yol var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın