resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4183
    15 eylül 2015 galatasaray atletico madrid maçında çok iyi oynayan stoper. banca canlı izledim ve gerçekten çok iyi oynadı. topu oyuna sokmasını mı eleştrieceğiz, tamam ama adamın oyun karakterinde bu yok. ancak stoper olarak çok iyidi.

    şimdi gelelim yediğimiz ilk goldeki sözde hatasına. o gol takımca yenmiş bir goldür. bunu anlayabildiğimiz zaman bir şeyler olacak zaten.

    o gol nasıl yendi. iki stoper'in arası açılınca oradaki boşluktan geldi. peki bu iki stoperin arası nasıl açıldı. arkaya marin girdi. otomatikman semih'i üzerine çekti. zira semih onu tutmasa marin bomboş kalacak.

    bunun çözümü nedir. sağ bekiniz marin'i tutar ise semih ile denayer arasındaki mesafe açılmaz. peki sabri neden oraya girmez. (pozisyon bilgisini sorgulamıyorum. soru bir sağ bek niye oraya girmez.) sabri'nin tuttuğu bir adam var. kapaması gereken bir alan var. sabri marin'i tutmaya girmez, itilmeli. bunu nasıl yaparsınız. sağ kanat oyuncunuz geriye ne kadar gelirse sağ bek o kadar içeri itilip defans oyuncularının kadem akışkanlığı artacaktır.

    bu olmadığı için golü yedik.

    biraz daha devam edelim. sağ kanat geri geldi oradaki boşluk için forvet hafif sağa kaymalı ki parselasyon düzgün olsun. bunun yanında forvetin kaymasından kaynaklı boşluğu en yakın adam doldurmalı vs vs.

    peki neden bu hatalar türk takımlarına olur. çünkü olmayan alt yapılarımızdan çıkan oyuncuları "özel" kendini sistem dışı gören adamlarla beziyoruz. kadroya bakıyorsun yahu oyuncular güzel. takım yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın