• 13
    kombine alıp maçlara gitmenin suç olduğunu da öğrenmiş olduk.. stadın ilk açıldığı yıllarda keçi gibi patikalarda staddan çıkmaya çalışan insanlara sor anlatsın sana rahatlığı. burada hepimiz evimizin önünden metroya binip stadın kapısına kadar gitmiyoruz güzel kardeşim. bazen ben stadtan eve gidene kadar sen ankara'ya uçakla varıyorsundur emin ol..bu kadar rahat ve karlı bir şey olduğu için kulüp bir tarafını yırtıyor değil mi kombine satabilmek için.. adamlar geçen sezon çeyrek sezonluk kombine çıkardı çaresizlikten. şampiyonluğa giden bir takım için son üç beş maçta bile stada gelmeyen adam gelip burada ahkam kesiyor. onu da geçtim 40.000 kombinenin satıldığı sezonlarda bile çoğu maç 20.000 kişilere oynandığını hepimiz biliyoruz. defalarca insanlar çağrı yaptı, gidemiyorsanız biletlerinizi birilerine verin diye..

    sadece galatasaray'ı izlemek isteyene (derbi izlemek için değil) burada ben de dahil birçok kişi gidemediği maçlarda biletini ücretsiz verir, veriyoruz. burada hemen hemen her maç biletini ücretsiz devreden arkadaşların entrylerini-bu maç da dahil- görüyoruz.

    bak aslan kardeşim eskiden olduğu gibi biletlerin gişeden satıldığı, daha satışa çıkmadan birilerinin biletleri parsellediği ya da yönetimin peşkeş çektiği durumlar için geçerli olmadığını yazmışım. ama onun dışında kendine sezon başında bir tane kombine alan kişiye sırf bir maçta gişe fiyatından biletini sattı diye karaborsacı diyemezsin..

    herşeyden önce karaborsanın ekonomide ne anlama geldiğine bir aç bak. karaborsadan bahsedebilmek için bir malı spekülatif amaçla ve ihtiyacın olmamasına rağmen ve başkalarının ona ulaşmasını engelleyecek şekilde stoklar ve değerinin çok üzerinde satarsan buna karaborsa denir. yine karaborsadan bahsetmen için bunun insanın temel ihtiyaçlarına ( un, buğday, şeker, yağ vs. gibi) yönelik olması ve ikamesinin olmaması gerekir. keyif için yapılan şeyler için karaborsadan bahsedilemez. aynı zamanda ikamesi de hazırdır zira evde, kahvede..vs izleme alternatifin olduğundan fiyatı biraz abartılı bulursan vazgeçer gider başka yerde izlersin..

    senede bir iki kere, o da denk gelip gelmeyeceği belli olmayan bir şey için en fazla ranttan bahsedebilirsin ki bu da suç değildir. ben derbilerde neredeyse yarım sezonluk kombine parasını verdiklerinde bile biletimi kimseye satmadım satmam da ama satanı da hiçbir zaman (yukarda saydığım kişiler hariç) suçlamam. dediğim gibi arz talep meselesidir. gidemediğim dönemde bakarım maça ilgi azsa ücretsiz veririm, derbiye falan denk gelirse talebe göre gişe mi olur altı mı olur üstü mü olur bilmem ama istediğim fiyata satarım kimse karışamaz.. bu mesele millete niye tasa olur onu da anlamış değilim..

    edit: ben de bankacıyım sanırım biz bankacıların bakış açısı daha kapitalist oluyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın