• 1467
    asker ve polis insiyatifi ele geçirip taşeron örgütün belini kırarken; yıllardır sesini çıkarmayan adamların birden bire ayaklanıp parti binası yakması, doğu plakalı araçlara saldırması vs. midemi bulandırıyor. bu yapılan alenen teror mücadelesine sabotaj düzenlemeye kalkmak. dünden beri cizrede ele geçirilen bombanın, mühimmatın haddi hesabı yok, operasyon bittiğinde zaten hepsi teker teker kamuoyuna yansır. yolların her yerine mayın döşenmiş olduğu halde, asker ve polis büyük ilerleme kaydedip dünden ber kamyonlarda vs. taşınan tonlarca bomba buldu. yani şu an itibariyle güvenlik güçleri pkknın belini kırıyor.

    buna rağmen birileri çıkıp kürtlere, hdp binalarına vs. saldırıyor. bu vakte kadar neredeydiniz, madem içinizde bu vandallık vardı? umarım halk tahriklere kapılıp da saçma bir etnik çatışmaya çekmez işi. örgütün en büyük dileği şu anda bunu gerçekleştirmek. zira kürtleri konsolide edecek bir şey bulamazlarsa kısa vadede sadece dış müdahaleden medet umacak hale gelecekler ki o da bugünkü konjönktürde imkansıza yakın bir şey. iki gündür sosyal medyadaki örgütçü yahut sempatizan hesaplardan pompalanan yalan dolan ve kasıtlı haberlerin sebebi de kürtleri kışkırtmak zaten.

    istediğiniz kadar kaşıyın, bu kavga hiçbir zaman kürt - türk kavgası olmadı. bu kavganın altında etnik bir kaygı yok. sadece bir taraf bu etnik kaygıyı kullanarak amacına yandaş toplamaya çalışıyor, o kadar.

    edit: eşref bitlis kürt, duran kalkan ve haki karer türk. bu bile yeterli bir veridir bu olayın kürt - türk çatışması olmadığına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın