• 128
    geçmiş dönemde yaptığı açıklamalar nedeni ile tepki toplamış olan sporcu.

    ben her sporcu gibi rıza'nın da siyasi görüşüne bakmıyorum. açıklaması doğrudur yanlıştır girmiyorum o konulara. karakterini de beğenen olur beğenmeyen olur değişir.

    2015 dünya güreş şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanmıştır. finalde yendiği rakibi kübalı nunez lopez güreşte o sıkletin efsanesi son olimpiyatta rıza kendisi ile yarı finalde eşleştiği için bronz madalya almak durumunda kalmıştı. ama lopez ile her karşılaşmasını kaybetmiş değil 2011 de yine dünya şampiyonasında kendisini yenip dünya şampiyonluğunu kazanmıştır.

    lopez rıza'dan 10 yaş büyük dolayısı ile lopez artık son turlarını atıyorken rıza şu anda grafik olarak zirve noktasına doğru çıkıyor ve kariyeri sonlandığında çok büyük ihtimal ile grekoromen stil 130 kilonun efsanesi olarak anılacak. totalde ise fila nezdinde bir hamza yerlikaya olarak anılacak.

    avrupa kısmına bakacak olursak genelde azeri, ermeni, gürcü rakipler her zaman tehlikeli olarak görülür ama gerçekten şu an için rıza'nın sıkletinde avrupa'da kendisini iki turnuvada üst üste yenebilecek bir rakibi yok görünüyor.

    son şampiyonluğunu kutlayıp başarılarının devamını diliyorum. bu ülkeyi temsil eden herkes gibi onunda başarılı olmasını istiyorum.

    kim bilir çıkıp açıklaması ile kırdığı insanlardan özür dileyip onlarında desteklerini geri kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın