resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 9616
    galatasaray futbol takımının 1 eylül 2015 tarihi itibariyle ilk 11 oynayabilecek tek santrafordur. umut bulut'un daha geçen sezon önümüzdeki sene sadece ziraat türkiye kupası maçlarında oynaması gerektiğini söylediğimde baya bir ofsayt almıştım, kimse şu anda kendisini ilk 11 düşünmüyordur herhalde (hamza hamzaoğlu dışında elbette). podolski de doğrudan santrafor değil maalesef, tamamlayıcı olabilir. bu hepimizin farkında olduğu çaresizlik resmini çizdikten sonra asıl varmak istediğim noktaya geleyim:

    burak oldukça iyi gol istatistiği olan bir oyuncu, savunan herkes de bunun üzerinden dem vuruyor. top kontrolünün ve pas yeteneğinin vasat olması konusunda hemen herkes hem fikirdir; ama aslında başka bir durum daha var: çok gol atmasına rağmen burak net bir golcü değil maalesef. mesela ümit karan gibi milan baros gibi veya adrian illie gibi değil. net gol vuruşları yok denecek kadar az. yani bu kadar golü atarken daha net bir golcü olsaydı diğer zayıf özellikleri biraz daha göz ardı edilirdi diye düşünüyorum. net golcüden kastım doğuştan bir yetenekle alakasız yerlerden bile kaleyi bulabilmek, düşünebilmek. mesela 29 ağustos 2015 konyaspor galatasaray maçında kaleciyi geçip açısını kaybettiği pozisyonda kaleye vurmadı burak, düşünmedi bile. bu yukarıda saydığım 3 isim o topu o kaleye bir şekilde sokardı gibi geliyor bana.

    her şeye rağmen ben seviyorum burak'ı. alakasız anadolu deplasmanlarında bile saçma sapan küfürlere maruz kaldığında üzülüyorum bayağa. keşke ünal başkan bu kadar uzun soluklu ve bağlayıcı bir kontrat yapmasaydı kendisiyle. o da biz de daha rahat olurduk sanki. o topuna daha çok bakardı forması bu kadar garanti olmazdı, ya da hakkında bu kadar spekülasyon olmazdı. biz de daha çok sahiplenirdik onu sanki. bu sene herhangi bir arenada herhangi bir başarı almamız kendisinin performansına çok bağlı. muslera ve sneijder sonrası yük en çok ona binecek. allah yardımcısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın