resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7593
    ofansif performansini degerlendirirken sadece istatistiklere bakmak ve bu sekilde diger futbolcularla karsilastirmak cok yaniltici olur.

    ayni hatayi cuneyt tanman yapti. sabri'nin mac basina basarili orta sayisi 2.5, maxi perreira'nin 1.5. oyleyse sabri maxi'den iyidir gibi bir aciklamayla epey tepki toplamisti.

    elimden gelebildigince basit bicimde bu istatistikin altindaki sebep hakkindaki dusuncemi aciklamaya calisacagim. ozellikle son iki bucuk senedir galatasaray'i takip etme imkaniniz olduysa bilhassa ligdeki rakiplerimizin bize karsi nasil savunma yaptigina dikkat etmissinizdir. genelde rakipler kendi saglarina yigilirlar ve bizim sag kanadimizi bilincli olarak acik birakirlar. biz de topu mecburen sag kanada aktarmak zorunda kaliriz. bu sebeple misal bu sene topla en cok bulusan oyuncumuz ilginc ancak sabri. ustune ustluk rakipler sabri topla bulusunca baski yapmak yerine akillica pas yollarini kapatarak sabri'nin bir miktar topla ilerleyip genelde orta mesafeli ortalar yapmasina izin veriyor. hal boyle olunca topla en cok bulusan, ve ceza sahasina en cok sayida orta yapan futbolcumuz sabri oluyor. eger nicelik olarak yani istatistiksel olarak degerlendireceksek evet cok sayida orta yaparsaniz cok kotu bir kanat oyuncusu bile olsaniz basarili orta sayisi olarak yuksek rakamlara ulasabilirsiniz. halbuki nitelik olarak, yani orta kalitesi olarak bakarsak isler degisir. onemli olan basarili orta sayisi degil, yuzdesi diye dusundugumuzdeyse sabri'nin ortalarinin misal maxi pereyra'ya kiyasla yari yariya daha basarisiz oldugunu goruyoruz.

    sabri savunma olarak berbat bir performans ortaya koyuyor ancak benim gorusum bundan daha da kotusu kendisi sahada bulundugunda yukaridaki durumu yasamaya mecbur kaliyoruz. ozetlemem gerekirse sabri'nin ofansif performansini istatistiklerle aciklamak cok yaniltici sonuclara yol acacagindan oynanan oyunun kalitesi uzerinden degerlendirmek gerekiyor.[biçim]

    [/biçim]
App Store'dan indirin Google Play'den alın