• 53
    kumar oynadıkları için kadro dışı kalmalarını gerektiren bir olaymış. bak bak zihniyete bak. gel bak bişey anlatayım, söylemesi ayıp geçen ay amerika'daydım los angeles'ta. oralara kadar gitmişken las vegas'ı da görelim dedik ve bir haftasonu atladık arabaya gittik 3 günlüğüne. paris hotel var orda bilen bilir hani eiffel kulesinin minyatürünün olduğu otel. orada kalmıştım. gündüzleri havuzunda takıldım akşamları yemekten sonra kumarhanesine indim. kumarı bildiğimden veya sevdiğimden değil ha sırf meraktan inip 20-30 dolar makarasına oynuyor, ortamın güzelliğini izliyor kalkıyordum.

    bir akşam ise ne gördüm biliyor musun? yine kumar makinelerinin etrafında dolanırken hafif kalabalık bir grup dikkatimi çekti. gittim merakla. kim vardı makinenin başında tahmin et? neymar ve james harden. hani biri futbolun diğeri basketbolun süperstarı, en iyileri. tanışmışlar beraber takılıyorlar, kanlı canlı gözümün önündeler.

    duydun mu bir barcelona taraftarının "defol git neymar, acil kadro dışı bırakın bunu kumar oynuyor pis bu" dediğini? duydun mu "şok şok şok!! ünlü basketbol süperstarının kontratı kumar yüzünden feshedildi, ayrıntılar az sonra..." diye bir haber? duyamazsın çünkü iran ve türkiye zihniyetine sahip olmayan ülkelerde bu normal bir olay, bu adamlar insanlar. onların da senin benim gibi hobileri, keyifleri, gezme görme hakları, hayattaki herşeyi tecrübe etmeye hakları var. kimisi rulet oynar, kimisi okey oynar. kimisi arkadaşlarıyla eve kapanıp playstation partileri yapar, kimisi sevgilisine sürpriz yapıp başbaşa sinemayı kapatır. kimisi ibadetini yapar kimisi her akşam farklı bir karıyla takılır. herkesin kendi hayatı, kendi yaşamı, kendi tercihleri, size ne?
App Store'dan indirin Google Play'den alın