• 20
    bu yonetim, bu taraftar kitlesi ve bu basinla hamza hamzaoglu'ndan daha basarili olmasi imkansiza yakin teknik direktor. sartlara gore sezon sonunda gelebilecek lucescu haric.

    yonetim: sadece ozbek yonetimi degil, kasadaki parayi +4 milyon$'dan -110 milyon $'a getiren suren-cansun yonetimleri, -158'e getiren canaydin, -326'e getiren polat yonetimleri ve pek cok hata yapilan aysal yonetimi de gelinen durumdan sorumlu ama su anda dumende ozbek yonetimi var ve hal-i hazirda pek cok hata yapiyorlar. bunlardan baslicalari: halkla iliskiler: ali durust, a. albayrak halkla ve basinla iliskiler konusunda neleri dogru yaptiysa bu yonetim bunun tersini yapti ve yapiyor. ibrahimovic ismini 2 ay boyunca basina meze etmek, basinin kara propogandasina karsi hamza hocayi paratoner gibi kullanmak ilk akla gelen yanlislar. sponsor bulunamamasi cok onemli bir sorun. florya ile yonetim arasinda kopru kurulamamasi bir baska sorun.

    taraftarlar: sosyal medyada yazilanlara bakilirsa sezonun ikinci haftasinda hocanin kellesini istemeye baslayan azimsanamayacak buyuklukte bir kitle olustu. sorunlara cozum onerisi sunan cok az. tartismalara siyah-beyaz ayrimiyla yaklasip, "karsi taraf"a laf sokmayi maharet sanan, ulkenin icinde bulundugu acmazin sebeplerinden biri olan bir anlayissizlik soz konusu. hocanin pek cok hatasini ben de goruyorum ama bu hatalarin hicbiri, gs'de futbolcuyken basarili olmus, akhisari alt liglerden bugunku konumuna tasirken basarili olmus, gecen yarim sezonda basarili olmus bir hocayi bir kalemde silip atmayi gerektirecek kadar buyuk degil. elestirilerin yaklasik %80'ini olusturan kaba, saygisiz, sig yorumlari bir kenera koyarsak, baslica elestiriler ve muhtemel cevaplari:

    "hoca yerli oyunculari kayiriyor" (kenara koydugumuz kitle bunu irkcilik ithamina kadar goturuyor.)
    carole, podolski, rodriguez butcenin kisitli oldugu bu donemde geldi. hocanin forvet icin yonetime sundugu huntelar, gomez gibi isimlerin maliyetleri yuzunden yonetim tarafindan reddedildigi buyuk bir ihtimal. hoca her vatansever gibi yerli oyuncularin kalitesinin gelismesini ister ama onceligi galatasaray'in basarisidir, bu kadar basit. bu gorusunu bir programda acikladiginda senol gunes de ona destek verdi. kultur milliyetciligi nedir, ataturk'un turk milleti tanimi nedir gibi temel kavramlari bilmeden bu konuda anlasma zeminini oturtmak zor. ornegin, bilal'in bonservissiz alinmasinin esas sebebi yerli olmasi degil, sneijder ve selcuk'a ucuz bir alternatif olmasidir. bu adam 30 yasindan sonra milli takima birilerinin tanidigi oldugu icin degil, calisarak, hak ederek ve basarili olarak geldi. hocanin eski takiminda oyuncusu olmasi bir avantajken, bunu "evladini kayiriyor" diye yorumlamak art niyettir. benzer bir ornek sabri'nin oynamasi. onceki yonetimin tarik, salih ve veysel'in bonservislerine 10 milyon € odeyerek doldurmaya calistigi bu "kara delik" bolgeye carole gibi bir alternatif bulunabilseydi hamza hoca'nin red edecegini zannetmiyorum. elestirileri "hocanin evladi" zemininden sag bek alternatifi bulunamamasi zeminine tasirsak, elestiri oklari da yonetime ve scout ekibine dogru yonelir.
    "bruma'yi gonderip olcan'dan medet umuyor" olcan'i takimi zarara sokmadan gonderebilme imkani olsa onu da gonderirdi ama 29 yasinda, 1,6m€'luk anlasmasi olan bu oyuncuyu gonderemedigi icin faydalanmaya calisiyor. bruma'ya gecen sezon verilen sure miktari ve alinan katki karsilastirildiginda, 8m€ opsiyonla kendisini gelistirebilecegi ispanya'ya kiralanma karari bence onceki ve simdiki yonetimlerin hamza hocayla birlikte verdikleri dogru bir karar.

    "umut bulut'u oynatiyor" mevcut kadroda ikinci forvet umut. hocanin istedigi forvet takviyesi gerceklesmedi. bunda birinci sorumlu yonetim. ersun yanal'in, eric gerets'in 4 forvetle sampiyonluk yakaladigi bu ligde sezonun kendi evindeki ilk macinda 4 hucumcuyla baslamak riskli bir hamleydi, tutmadi ve mac sonunda hoca, bundan sonra takimin ve kendilerinin ayaklarinin yere basacagi aciklamasini yapti. hoca takima ilk geldigi donemde sneijder'i ortaya burak'i geriye cekip olumlu sonuclar aldiginda bu hamlesi dolayisiyla ovulmustu. muhtemelen hazirlik maclarinda burak'in ileride tek oynadiginda ofsayta dusmeye devam ettigini goren hoca, ceza sahasinda bos alan acmada ve ileride baski olusturmada faydasi olacagi dusuncesiyle onde umut arkasinda burak ile basladi ama olmadi. bu sekilde devam edilmeyecegini hoca da goruyordur.

    eger sabirli olmazsak, hamza hoca'nin degerini bilmezsek, suru psikolojisine ve basinin yonlendirmelerine kendimizi kaptirip hocanin kovulmasini istersek, prandelli, mancini donemlerinde ne olduysa yine o olur. rijkaard doneminde hatta ikinci terim, bulent korkmaz donemlerinde ne olduysa o olur. hatta besiktas'in yasadiklarindan ornekle del bosque, scala, tigana donemlerinde ne olduysa o lur. bosa harcanan milyon eurolar, basarisizlik, kaos.
App Store'dan indirin Google Play'den alın