• 249
    yedek kaleci dışında daha başka transfer yapmadan kapayacağımıza inandığım transfer dönemidir. açıkçası yapmadan girmeyi tercih ederim. neden?

    transfer dönemi başında sağ bek, stoper, kanat ve forvet alınıp ilk kampa başlansa idi takımın gözle görülen eksikleri kapanmış olacaktı. hele adı anılan dani alves veya maxi, konoplyanka, huntelaar ve gervinho alınsa idi eksiklerin tamamen kapanması bir yana takım kalitesi de bir iki tık yukarı çıkacak, her kulvarda mücadele eden galatasaray'ın taraftarının içi huzur dolu olacaktı.

    öte yandan bunların hiçbiri yapılmadı.

    yeni gelebilecek adamlar sezon öncesi kampına katılmamış olacaklar. sezon başlangıcı itibariyle mevcut oyuncuların fizik ve kondisyon olarak dökülüyor olması nedeniyle gelecek oyuncuların bizim takımla kamp yapmaması ciddi bir artı olsa da, hamza hamzaoğlu'nun çeşitli takıntılarından ötürü 4-5 haftadan önce bu adamlara "bizimle kamp yapmadılar, hazır değiller; olamazlar" diyerek forma vereceğine inanmıyorum.

    bir başka açıdan baktığımızda yabancı transferlerimizin hepsi (jose, carole, poldi) taraftarı memnun ederken ve beklenti oluştururken yerli iç ve dış transferler [sarbi (bilerek yazıyorum) bilal ve jem) galatasaray kadrosunda dahi gözükmemesi gereken adamlar.

    galatasaray özelinden kopup genel olaral bakarsak, son hafta/gün transferleri dünyada ya çok sansasyonel (bale, ronaldo, di maria vb.) ya da bir çok kişinin dile getirdiği gibi oynadıkları takımda forma şansı bulamayan adamların transferi şeklinde cereyan ediyor. ha tabii bunu söylerken oyuncu/takım ismi de önemli.

    şimdi olası transfer cenk gönen. farklı başlıklara yazmış olmama rağmen açıkçası yedek kaleci transferinin öncelik olmaması gerekiyor. muslera nefes aldığı ve kalmak istediği sürece bu takımın kalecisidir. öte yandan mevcut yedek kalecilerimiz top tutamayan eray ve çılgın çocuk iso. cenk transferi biricik muslera'mızın yedeklenmesi ve 5 sene kaleciye ihtiyaç duymayacak olmamız nedeniyle olumlu yaklaştığım bir transfer. buradaki tek sıkıntım hamza hamzaoğlu'nun "ben yaptım" çabası nedeniyle muslera'yı 2 maçlık performansından ötürü kızağa çekerek milli takımın evladı cenk'e forma vermesi ihtimali (düşündüğümüz ihtimallere bak amk, ama haksız değilim bence)

    onun dışında yapılacak hamleler önemli. misal veriyorum halen takımlarınsa unsettled olan van der wiel ve llorente gelecekse sonuna kadar desteklerim transferleri. yönetimin 3 yıllık sözleşme politikası dahilinde 3 yıl boyunca ilk 11 sağ beki aramam ve cl ayarında bir pivot forvet sahibi olurum. hatta bu transferlere kaynak yaratmak için burak yılmaz'ı gözden çıkarırım.

    ancak özellikle yönetimin transfer konusundaki basiretsizliği (ozan tufan, konoplyanka, dani alves ilgilenilen adamlardı ama alamadık) yukarıda saydığım gibi üst düzey ve nokta atış oyuncu alma ihtimalimizin düşük olduğunu işaret ediyor. eğer takım kalitesini yukarı çekemeyecel adamlar alırsak 10. hafta gibi hamza hocanın, mart gibi de yönetimin gidici olma ihtimali var. hal böyle olunca transfer olsun diye alınacak ve olası bir veda ihtimalindeyeni hoca/yönetimin sırtında kambur duracak adamları almamakta da hayır var.

    kararsızım, bilemedim sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın