resim
Cenk Gönen
Takım:E. Erokspor
Mevki:Kaleci
Yaş:36
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 187
    kendisinin transferine (transfer bitmiş gözüküyor) verilen tepkilerin genelde olumlu olmasına sevindim. cenk iyi kalecidir. refleskleri kuvvetlidir, "tarzı muslera gibidir" diyelim. kendisinden daha iyi bir ikinci kaleci bulmak zordu. tabi ki galatasaray'a gelmek istemiştir. ancak beşiktaş neden bırakmak istedi onu anlamış değilim. para tatlı geldi herhalde.

    kendisinin transferinde türk sevdası gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. bazı şeyleri gerçekten abartarak değerlendiriyorsunuz. "yedek kaleci yerli olmalı" şartıyla ilgili bir durumdur tahminimce. o kurala da baktım da tam çözemedim. farklı farklı şeyler yazıyor internette. tff sitesindeki ise çok uzun. tamam ilk 18'de alt yapıdan yetişmiş oyuncu istiyorlar ama bu oyuncu kaleci olacak diye bir şart yok. o yüzden ilk 18'deki kalecilerden en az 1 tanesi yerli olmalı diye değerlendirdim. doğrusunu bilen bir arkadaşım beni aydınlatırsa sevinirim.

    ekstra bilgi: avrupa'da bazı takımlar iki kalecili sistem ile yoluna devam ediyor. iki kalecili sistem demek, "kaleciler arasında tatlı rekabet olur, kaleye hangi kaleciyi koyarsan koy sırıtmaz" demek. avrupada bir çok takım yapıyor bunu. chelsea, atletico madrid, real madrid, barcelona, arsenal, benfica, porto, roma, juventus şuan aklıma gelen iki iyi kaleci barındıran takımlar. eskiden de trabzonspor, tothenam, milan, inter falan bu işi yapıp memnun kaldılar. geçen yıl biz de sinan ile ucundan deneyelim dedik ama olmadı tabi ki. tanım: "muslera'yla tatlı rekabete girmek".
App Store'dan indirin Google Play'den alın