resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9452
    şimdi burada burak'ın aslında o kadar da önemli bir oyuncu olmadığını, istatiksel olarak da umut bulut kadar faydalı olduğu açıklanmış. ben kısmen katılıyorum bu görüşe.

    evet, burak pas istasyonu olacak bi forvet değil.
    evet, burak'ın top kontrolü kötü.
    evet, burak hava toplarında boyuna göre etkili değil.
    evet, burak sürekli top istiyor, alamayınca atarlanıyor.

    evet, bunlar burak'ın olumsuz özellikleri. yani ben de izlerken topu kontrol edememesine, takımın pas oyununa katılmamasına irrite oluyorum. ancak, burak'a neden bu kadar değer atfedildiğini de maçları tribünden izleyeyince anlıyorum. burak yaptığı koşularla rakip defansı çok zorlayan, psikolojik olarak sürekli rahatsız eden ve rakip defansın sürekli dengesini bozan bi oyuncu. yani burak sahadaysa ve istekli oynuyorsa rakip savunmacılar sürekli baskı altında hissediyor kendilerini. burak sahadaysa hep bi tehdit oluşturuyor yani. şimdi 15 ağustos 2015 sivasspor galatasaray maçına bakalım, ilk yarı çok rahat oynayan sivasspor savunması ikinci yarıda burak girdikten sonra ileri çıkamadı. burak'ın iştahlı olması çok önemli bi faktör etkili olmasında tabii. yoksa hedefe odaklı olmayan burak gerçekten oyuna çok katkı yapamıyor.

    daha önce de söylemiştim, artılarını - eksiklerini ve yaşını bi bütün olarak değerlendirirsek, burak'ı değerini bulduğunda satacaksın. ancak, bu demek değil ki burak önemsiz bi oyuncudur galatasaray için. tam aksine galatasaray'ın elindeki forvetler içinde rakip defansa karşı en önemli tehtitdir. bu sebepten hiç uğruna gönderilecek bi oyuncu değildir. hele ki yedeği umut bulut'ken...

    son olarak, burak'ı 5 milyona satmayan teknik ekip ve yönetimi haklı buluyorum. ancak, bu rakam 8-10 milyon seviyesine çıkarsa burak satılmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın