resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7346
    geçtiğimiz sezon* 1852 pasından 1579'u isabetliymiş.
    rakip yarı sahadaki pas isabet oranı %85.3. bu oran wesley sneijder'de %77.
    verdiği pasların %31.5'i ileri paslar, bu oran wesley sneijder'de %32.
    verdiği kilit pas sayısı 63, 6'sı asist olmuş; wesley sneijder'in kilit pas sayısı ise 60, 2'si asist olmuş.

    savunmada 77 top kapma girişiminden 57'si başarılı olmuş (%74); bu rakamlar felipe melo'da ise 58'e 42 (%72).
    girdiği 352 ikili mücadelenin 184'ünden başarıyla ayrılmış (%52); bu rakamlar felipe melo'da ise 285'e 167 (%58).

    hâsılı:

    1) sürekli yana pas yaptığı argümanı, eleştirmek için boş bir argüman; doğru, yan pasları daha fazla, toplam paslarının %53.2'sine tekabül ediyor ancak o zaman aynı eleştiriyi wesley sneijder'e de getirmeniz lazım çünkü kendisinin de paslarının %52.7'sini yan paslar oluşturuyor.

    2) sorumluluk almadığı iddiası saçmalık; kilit pas sayısı wesley sneijder'den yüksek.

    3) savunmada felipe melo kadar caydırıcı bir oyuncu olmayabilir ama top kapma oranı melo'dan yüksek, girdiği ikili mücadeleleri kazanma oranı da çok yakın.

    -----

    bu istatistikleri buraya yazarken amacım selçuk inan'ın wesley sneijder ve felipe melo'dan etkili oynadığını iddia etmek değil. gerçi, felipe melo'nun yitirdiği çabukluğu ve dinamizmiyle bu sezonki savunma zaafımızın en büyük müsebbiplerinden olduğunu düşünüyorum ama wesley sneijder'in üç beş selçuk inan'lık katkı verdiğini tartışmaya bile açmam. wesley sneijder hiçbir şey yapmasa da ilk on bire yazılacak ve maç bitene kadar sahada kalacak bir adam; çünkü bir anda iki tane sallar otuz metreden, maçın kaderi değişir. ancak, selçuk inan'ı wesley sneijder ve felipe melo ile karşılaştırdım ki, taraftarın çoğunun bir anasına sövmedikleri bu adamın hiç de öyle iddia edildiği gibi oynamadığı görülsün. maalesef insanlar bir şeye inandılar mı önlerindeki gerçeği görmüyorlar. selçuk inan'ın düşük gözüken performansının kendisine hoca tarafından verilen görevle ilgili olabileceğini, değişen oyun planıyla alışılmış selçuk inan'ı gösterdiğini kabullenemiyorlar. çünkü onlar için ya siyah var ya beyaz. bir oyuncu iyi mi oynuyor? ölene kadar iyi oynamak zorunda. kötü mü oynuyor? ölene kadar kötü.

    selçuk inan bu takımın son üç şampiyonluğunda en büyük emeğe sahip oyunculardan biri; bu anlamda, kabul edin etmeyin, en az felipe melo kadar değerli. yaşlanıyor, tıpkı melo gibi, zaafları ortaya çıkacaktır; yerine dilerim jose rodriguez yetişir ve veda vakti geldiğinde selçuk inan'ın boşluğunu doldurabilir.

    not: istatistiklerin kaynağı -> http://www.goal.com/...a-galatasarayl%C4%B1
App Store'dan indirin Google Play'den alın