• 12
    doğru bir tespit olmakla beraber, şu anda eski gücünde olmadığını düşündüğüm ocak. selçuk&burak önderliğinde devam etse bile şu anki yapı hakan şükür'lü yapılaşmanın yanına bile yaklaşamaz. bence bunun nedenleri:
    1- başarı: eski ekip o kadar başarılı olmuştu ki bir çoğu kulüp efsaneleri mertebesine yükseldi. şu anda uefa şampiyonluğu ulaşılabilir bir başarı gibi gözükse bile o zamanın şartlarında hayaldi. kesinlikle çok başarılı ve kaliteli futbolculardan oluşuyordu yeniçeri ocağı, bu başarı gücü, güçte istemedikleri oyuncuları gönderme, istediklerini aldırma gibi hiç karışmamaları gereken konulara girme hakkını kendilerinde bulmalarına neden oluyordu. şimdi ki ocağın futbolcu kalitesi o zamankilerin yanına bile yaklaşamaz.
    2- karakter: lider hakan şükür liderlik özellikleri üst seviyede olan, yönetilmeye değil yönetmeye uygun bir karakterdi. bir nevi galatasaray futbol takımının "cemaat abisi" idi. şu anki yapılaşmada böyle güçlü bir karakter neyse ki yok.
    3 - din: din eksenli bir yapılaşma vardı ki dinin "kutsallık" özelliği her zaman örgütlenmeyi kolaylaştırmıştır. ümit karan gibi bu yapıya uymayan oyuncular istenmemiş, yapıya katılmasa bile sesi çıkmayacak isimler tercih edilmiştir. hakan şükür'ün imamlığında namazlar kılınmış, namaza katılmayan yerli oyuncular dışlanmıştı. şimdi din kardeşliği yerini kankalığa bıraktı. selçuk ve ekibi yeni gelen oyuncuya en fazla "kanka akşama bize gelsene, pes oynar takılırız" diyor. "namaza katılmamak" ile "pes turnuvasına katılmamak" arasında haliyle fark var.

    demirören (mecbur kaldığından yapmış olsa bile) yabancı sistemini değiştirerek bir anlamda 2.mahmut gibi yeniçeri ocağını kapatmıştır. zaten güçlü olmayan bu yapı mevcut sistemle yakın zamanda yok olmaya mahkumdur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın