resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4123
    kalitesiz bir oyuncu olduğuna inanmıyorum.

    kendisi de bence iki temel şeyin eksikliğini yaşıyor.

    birincisi konsantrasyon. bu biraz da sık sakatlanabilen fiziksel yapısıyla da alakalı. adam her maça 'inşallah bu maç sakatlanmam' diyerek çıkıyor. bu biraz da maç esnasında yapacağı hamleleri, koşacağı adımları, hatta duracağı pozisyonu bile etkileyebiliyor. bir ara sakatlanmadığı her maç için kurban kestiriyormuş ailesi. düşünün böyle bir adam.

    ikincisi ise partnerinin yetersizliği. yetersizlik derken chedjou'nun kötü bir stoper olduğundan bahsetmiyorum. chedjou elbette çok kaliteli bir oyuncu, ancak tamamlayıcı değil. aslında semih de chedjou da tamamlayıcı değil, tamamlanan stoperler. hatırlayın, urfalı semih'le beraber oynarken genelde emniyet sübabı olarak geride son hamle oyuncusu olarak kalıyordu. genelde rakibi karşılayan ilk oyuncu semih oluyordu. topla ara ara oyun kurmasına izin veren, onun inisiyatif alacağı doğru zamanı seçen, maç esnasında bazen rolleri de değiştirebilen bir adamdı bizim urfalı. ancak chedjou'nun bu tarz lider vasfı olmadığı için birbirleri ile uyumsuz iki stoper tandemi oluşturuyorlar ve bu da bizim defansın aksak kalmasına yol açıyor. hatta bazen ciddi şekilde düşünmüştüm 2013 yazında, acaba ujfalusi o antrenmanda sakatlanmasaydı chedjou - semih - ujfalusi stoper hattı nasıl canavar bir tandem oluştururdu diye..

    benim fikrim, semih'in en kısa zamanda avrupa'ya gitmesi yönünde. bunun chedjou'yla, ujfalusi'yle, veya herhangi bir oyuncuyla alakası yok. semih kendisine ayak uydurabilen bir partnerle geçilemez bir stopere dönüşebilecek bir oyuncu. bütün bunların dışında avrupa'da oynayacağı maçların kalitesi, oyunun temposu, hatta oradaki savunma kurguları bile bizden çok üst seviyede olduğu için semih adına çok iyi gelişmelere vesile olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın