• 10
    bize şunu gösterdi ki bu olay, coğrafyadan coğrafyaya değişiyor imiş efendim. çok değil geçen hafta buna benzer bir olay türkiyenin güneydoğusunda cereyan etti, ardından taraftara lanetler okundu, tu kaka dendi, ligin kalitesi düşüyor efenim denildi, çok geçmeden bu sefer türkiyenin kalbinde çok kaliteli bir takımın çok kaliteli stadında cereyan etti ama ne hikmettir ki çoğu yerde konuşulmaya değer bulunmuyor. tabii ki bir kaç yerde önlem alınmalı temalı sevimli tepkiler geldi ama geçen haftaya kıyaslandığında ne kadar cılız kalındığının farkına varmamak elde değil.

    peki biri bana söylesin arada ne fark var? yıllardır 3 büyüklerin taraftarlarının fanatizminin nelere yol açtığını gördük. tabii ki bu 'bunlar yapıyor biz de yapalım' mantığı olamaz, ancak kaliteden bahsediliyor bu da insanı düşüncelere boğuyor be sözlük. asıl koyan ne biliyor musunuz o düşüncelerinizi insanlara aktaramamak, gözlerin ne kadar körleştiğini görmek, yanlışın içinde başka yanlışlara tepki göstermeye çalışmak ama yine anlaşılamamak. tüm derdim bu sözlük. şimdi kalkıp da kimse ''yok orada cana kastedildi, yok orada terör estirildi'' naraları atmasın, yeterince duyduk. sadace 28 ağustos 2009 beşiktaş gaziantepspor maçı'nı seyrederken sahaya giren arkadasın, güvenlikçiler sahadan çıkarana kadarki zaman diiminde hissettiklerimi anlatmaya çalıştım.

    dipnot: sözlüğün ayar mekanızmaları size sesleniyorum ellerinizi yormayın ben cezadan fark var şarkısını açıp dinlemeye başlıyorum içiniz rahat olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın