resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 9269
    2011/12 sezonu (elmander-baros-necati)______ atılan 69 gol ___ avaraj +45 (burak gelmeden önce)

    2012/13 sezonu (burak-umut-drogba1/2)______ atılan 66 gol ___ avaraj +31

    2013/14 sezonu (burak-umut-drogba) ________ atılan 59 gol ___ avaraj +27

    2014/15 sezonu (burak-umut) ______________ atılan 60 gol ___ avaraj +25

    burada bir şeyin dikkatini çekmek istiyorum. ilk seneden sonra bu takıma bir de sneijder katılıyor. ama gol sayısı hala daha ilk senedeki rakama asla ulaşamıyor. nedeni şu; buraksız bir sistemde herkes her an gol atabiliyor. takım kaleye yaklaştığı için illa ki forvet atacak diye forvetin ayağına bakmıyorsun. zaten o sezon selçuk 10+, melo 10+ gol bulmuştu. ayrıca hatırlanırsa muslera dahil takımda herkes gol atmıştı. gel gelelim burak yılmazlı sistemde demiyorum burak yılmazlı sistemsizlikte ise ilerideki adam duvar olamadığı için, topu ileride tutamadığı için, topu sürekli kaybettiği için, sürekli ofsaytta kaldığı için, sürekli faulle atakları öldürdüğü için, uzun pasları etrafına kafayla indiremediği için , ve atağın olgunlaşmasını beklemeden hemen bana pas atsınlar ben gol atayım kafasında olduğu için takım ileride çoğalamıyor, baskı kuramıyor, orta saha kaleye yaklaşamıyor. dolayısı ile geriye kurtarıcı olarak gol atacak sadece burak yılmaz kalıyor. yani bir nevi stockholm sendromu. hücumu zayıflatan kendisi ama golü atan da kendisi olduğu için o olmazsa olmaz pozisyonunda hissettiriyor. oysa şu takıma necatiyi bile koysan iş yapar. belki necati burak kadar gol atamaz (son iki sezonda 16 gol çok yüksek bir rakam da değil gerçi. kaldı ki bu ligin en iyi iki pasörü selçuk ve sneijder besliyorken) ama orta saha kaleye yaklaşacağından dolayı birileri o boşluğu dolduracaktır hatta üstteki analize göre takım buraklı bir takımdan muhtemelen daha fazla gol bulacaktır.

    gol bulmanın dışında diğer bir nokta gol yemek. görüldüğü gibi avaraj olarakta ilk sezonun oldukça gerisindeyiz. bunun nedeni de burak. zira futbolda top ya sendedir gol arıyorsundur, ya da onlardadır onlar gol atmaya çalışıyorlardır. sen topu ileride tutamazsan ileriye giden top beton gibi geriye dönüyorsa, kaptırılıyorsa,ofsayt,faul gibi gerekçelerle karşı takıma geçiyorsa bu karşı takımın daha çok gol aramasına imkan verir. dolayısı ile daha çok gol yemende olası bir durum.

    yani benim görüşüm iyi bir kadroya sahibiz ve futbolda bence en önemli iki mevki kale ve forvet. dolayısı ile bu kadroyu forvette tartışmalı bir isme değil sağlam güvenilir bir isme teslim etmek gerekir. böyle bir değişim gerçekleşirse sadece forvet oyuncumuz daha iyi hale gelmiş olmayacak, öyle tahmin ediyorum ki selçuk ve diğerleri de eski formuna kavuşacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın