resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 4427
    lucescuyla bal gibi benzeşiyor.

    siz, mondragonun henüz ilk sezonunda sadece şl maçlarıyla devleştiğini vs mi sanıyorsunuz? luce de çok pozisyon veriyordu. lucescusever küçük hıncallar keşke önce bir splinter ustalarının o dönemde yazdıklarına baksalar. (luce büyük hocadır, o ayrı.)

    shakhtar - fb maçında kjaer önündeki topa sadece dokunabilse ne olacaktı? fb deplasmanda 1 0 öne geçecek ve belki de kurt hoca elenecekti. size bir sır vereyim, futbol iki takımla oynanıyor. karşıda da bir rakip var yani. hani o da top oynuyor falan, unutmuşsunuz besbelli.

    bu vizyon geyikleri parator gelmeden de vardı. "yandhıqqq serwwwet oynicakkk x(x(" deniyordu o zaman da. servet oynamadı. ujfaluši alındı, "üchün briii xoxo, vzyonsuz terim xoxo" dendi, şimdi süpervizyonmanler engin bilgileriyle "hmmmm, ujfa tibi lider stapır lazım :))" diye caka satıyor. sneijder hamza gelmeden önce ön libero dahi oynuyordu, mutsuzdu. hamza geldi, "yhaa offff shmdiii hmza harcick snaydırııı :(" diye ağlaştılar. sneijder azıttı, deli top oynadı, aynıları bu kez "dua etsin götünü kurtardı sneijderla nando :'(" dediler.

    işin komiği wes hocayı mourinhoya benzetmiş, nando ise insan ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu, hocayı sevdiğini söylemişti. bunu diyince de "fıtbolcu ne dsinn tbi hocayı övcek :s" deniyor. ee, hoca ne desin, tabii sabriyi burakı övecek? para yok, ffp toplantısında ne çıkacak belli değil, elinde bunlar var? mancini aynı şartlarda savaşmayıp gitmeyi tercih etti, bak bu bir tercihtir, hamza da yapabilirdi ama kendine güvendi. (bu arada manciniyi yerliler harcadı komedisi var bir de. o nasıl harcamaksa hocanın yolu bizle ne zaman kesişse sneijderdan önce selçukla buraka koşuyor. roberto mal sanırım, anlamamış bunların kuyusunu kazdığını.)

    bir insan, sürekli kullandığı kelimenin anlamını bilir. hamza hoca geçen sezon sonunda "avrupada başarılı olacağımız bir takım kurmalıyız." dedi. bu sezon da "3 kupa bize yetmez." diyor. vizyonu belli işte, kupa almaya devam etmek ve avrupada istikrarlı başarı sağlamak. bunun öngörüsü hocanın kafasında farklı bir şekilde tezahür ediyor olabilir. o, oyuncularını moral motivasyonla hazırlayıp kaliteli oyunvularına güvenerek plan yapıyor olabilir. bu vizyonu koymuş, mesela prandelli "bizim için lig önemli." demişti. senin kafandaki tek yol başarılı olacak diye bir şey yok. galatasarayda oynayan tek bir topçuyu dahi bire bir tanımıyorsun, huyunu suyunu bilmiyorsun, idmana çıkmadın, o oyuncuların idman performansını, çalışmalara verdiği tepkiyi, sakatlanma eşiğini bilmiyorsun. tek bildiğin kafandaki dar kalıpla "vizyon" türküsü söylemek. onca farklı adamı yönetmek çocuk oyuncağı değil. tek yaptığı sözlükte yazmak olduğu halde daha türkçeden bihaber adamlar başkasına vizyonsuz diyor. bu kadar şişinmeyin.

    düşündüğünüz kadar zeki insanlar değilsiniz zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın