• 20
    sivasspor bu transfer döneminde yerli oyunculara yönelmiş. muhtemelen ekonomik olarak iyi durumda değiller. küme düşen karabük'ten hakan özmert, erkan kaş ve yiğit incedemir'i almışlar. sergen prensi orhan gülle'yi kadroya katmış, fenerden de beykan'ı kiralamışlar. yabancı transferinde setkus diye bi kaleci, abalo diye bir kanat var.

    geçen sene en zayıf oldukları bölge orta sahaydı. hemen hemen tüm takımlar o bölgede sivasspor'a karşı üstünlük kurabildi. her maç oynattıkları kadir bekmezci antalya'ya gittiğine göre orda yiğit incedemir'in oynaması kesin gibi. yanına kimi koyar bilmem ama yine çok etkili bir orta sahaları olmayacaktır. bizim açıdan sevindirici bir gelişme. çünkü melo'nun oynayıp oynamayacağı belli değil. bilal ve selçuk ikilisi bozulmaz. hamza hoca yanlarına fazladan bir orta saha daha koyar mı bilmem ama en azından bursa ve inter maçlarında olduğu gibi tek pasla orta sahamızı geçme durumlarını çok görmeyiz. muhtemelen geçen sene olduğu gibi topu batuhan'a şişirip o şekilde pozisyon bulmaya çalışacaklar. takımdaki tek hava hakimiyeti olan oyuncu melo olmadığından bayağı zorlanacağız bu konuda. indirdiği toplara iyi konsantre olmak lazım. burada sıkıntı atıf geriye gelip orta saha zaafiyetimizden yararlanabilir. bursa maçında ozan'ın yaptığı gibi driblinglerle topu ileri taşırsa melo'nun eksikliğini hissederiz. şeşu geriye gelmese bile ibrahim akın'la beraber sabri'nin kanadını epey zorlayacaktır.(u: lan şeşu, ibrahim akın'dan korkuyoz biz bu adamla bi de ronaldo, messi'ye karşı oynucaz aq) inşallah da costa sakatlığın etkisini atlatamamıştır da skor bulmakta çok zorlanmayız. zaten defansa takviye yapmamışlar. normalde gol bulmakta zorlanmamamız lazım. defanslarının sağ tarafı, yani cicinho'nun bölgesi zayıf karınlarıydı. telles zaten formda, onun desteğiyle saol taraftan ciddi pozisyonlar bulabiliriz.

    ilk haftadan sivas deplasmanında oynamak her ne kadar avantaj olsa da ne olursa olsun zor bir deplasman. averaj önemli değil, 1-0 olsun bizim olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın