resim
Alireza Jahanbakhsh
Takım:Feyenoord
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.81
Uyruk:İran
  • 19
    komiklik yeteneği muazzam kimseler tarafından soyadı üzerinden çok kaliteli espriler türetilen futbolcu. dedelerimizin mezar taşını anlayamamamızdan dolayı ismini orijinal yazılışıyla değil de ingilizce transkripsiyon üzerinden okumak durumunda kalıyoruz ve de haliyle ortaya böyle aşırı komik espriler çıkıyor.

    tane tane okuyup türkçe'ye çevirecek olursak kendisinin ismi ali rıza cihanbahşı'dır. cihan (jahan) bildiğiniz üzere dünya anlamına gelmekte olup aynı zamanda iran'da bir yerleşim yerinin adıdır. eskiden daha fazla nüfusa sahip olup ilçe pozisyonunda bulunan ve tarihi öneme sahip bu yerleşim zaman içerisinde iç göç sebebiyle küçülmüştür ve günümüzde köy statüsüne sahiptir. bahş ise iran'ın yönetim birimlerinden biri olup ilçeye karşılık gelmektedir.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jahan,_Iran

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Bah%C5%9F

    herhalde ali rıza'nın asıl kökeni bu tarihi cihan (jahan) ilçesine (günümüzde köyüne) dayanmakta ki böyle bir soyadı ortaya çıkmış. böyle bakınca çok komikmiş değil mi? hakikaten de komikmiş. mümkünse biraz daha random gülme espri rica edeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın