• 31
    haydi bismillah;

    çoğunuzun bildiği, yeni öğreneceklerin de vay anasını diyeceği o klasik bilgi ile başlayalım yazıya; swansea city; cardiff city, wrexham, newport county, merthyr town ve colwyn bay ile birlikte galler sınırları içerisinde bulunup tarihsel sebeplerden ötürü ingiltere liginde mücadele eden bir kaç kulüpten biridir. 2011-2012 sezonu öncesinde premier lig'e yükselerek, premier lig'de ise ilk ve tek boy gösteren galler kulübü olmuşlardır. 2013-2014 sezonundaysa cardiff city'nin de premier lige yükselmesiyle, premier lig'de boy gösteren tek galler kulübü olma özelliğini ellerinden almıştır.

    17. yüzyıldaki denizcilerden gelen bir gelenekle jacksolarak bilinir. ayrıca logolarındaki kuğudan ötürü kuğular da denmektedir.

    kulüp kuruluşundan 2005 yılına kadar maçlarını vetch field'de oynarken, 2005 yılından bu yana maçlarını liberty stadyumu'nda oynamaktadır.

    premier lige çıktıkları sezon olan 2011-2012 sezonunda, brendan rodgers yönetiminde ligi başarılı sayılabilecek bir pozisyon olan 11. sırada tamamlamış olup sezon sonunda hocalarını liverpool'a kaptırmışlardır. takip eden sene brendan rodgers yerine michael loudrup ile anlaşan kuğular, ingiltere premier ligindeki başarılı perfromansını devam ettirmenin yanı sıra o sezon finalde brendford'ı 5-0 gibi bir skorla geçerek lig kupasının da sahibi olmuşlardır. 202-2013 sezonunda bir önceki sezonun sıralaması olan 11.liği daha da yukarı çekerek ligi 9. tamamlamışlardır. 2013-2014 sezonun başında rekor bir transfer ücreti ile 12 milyon sterlin ödeyerek bir önceki sezonun erdevise gol kralı olan wilfred bony'i kadrolarına katmışlardır. o sezon laudrup'un yönetiminden memnun kalmayarak ocak ayında laudrup ile yolları ayırıp 2004'ten beri swansea'de top oynayan gary monk'u takımın başına getirmişlerdir. o sezonsa ligi yine 12. sırada tamamlamışlardır. gary monk ile 2014-2015 sezonuyla birlikte tekrardan yükselişe geçen swansea city, devre arasında yıldızı wilfred bony'i 25 milyon sterlin'e manchester city'e satarak, daha önce kulübün rekor fiyata sattıkları joe allen ile yakaladıkları satışı tekrarlamışlardır. geçtiğimiz sezon ligde 56 puan toplayarak, premier lig tarihlerindeki en yüksek puanı toplamış ve ligi 8. sırada tamamlamışlardır.

    2015-2016 sezonuna geçtiğimiz senenin kadrosuna fazla takviye yapmadan başlamışlardır. bu sezonki en flaş transferleri bedavaya takıma kattıkları andre ayew olup, ilk hafta karşılaşmasında stamford bridge'den 2-2'lik beraberlik çıkartarak yeni sezona 1 puanla başlamışlardır.

    takımdaki en tehlikeli oyuncuları, 2 sezon önce tottenham'dan takıma kattıkları gylfi sigurðsson olup, diğer tehlikeli oyuncuları bafétimbi gomis ve jonjo shelvey olarak gösterilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın