resim
Mehmet Cüneyt Tanman
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:68
Uyruk:Türkiye
  • 543
    --- alıntı ---

    futbolu önüne gelen herkes yönetirse...

    birçok sıkıntısına rağmen kupa almaya devam eden galatasaray’ın sırrı sizce nedir?

    bursa’yi yenmek beklenen sonuç

    2 tabii ki sıkıntı var. ancak geçen yıl da yendiği, as oyuncularını kaybetmiş bursa’yı yenerek kupayı alması beklenen sonuç. ancak iyi oynamadığı, özellikle öndeki yıldızlarının henüz formda olmadığı da bir gerçek. bence en az iki transfer ve yıldızlarının forma girmesi gerekli. çünkü şampiyonlar ligi farklı bir platform.

    galatasaray’ın savunmaya yapacağı transfer sizce ne tipte olmalı?

    sabri ideal sağ bek değil

    2 uzun boylu, çabuk ve iyi bir stoper alınmalı. galatasaray’ın rakiplerinin çok uzun defans ve hücumcuları var. yan toplarda sorun yaşanabilir. bekler konusunda solda problem olmaz. telles bu yıl daha iyi, ayrıca carole bek olarak daha iyi özelliklere sahip. hamza hoca onu hazırlık maçlarında önde oynatmaya çalıştı. bence önde değil, geride kullanmalı. sabri, tt arena’da hücumda etkili olur ancak hücuma gittiğinde arkasında büyük boşluklar verebiliyor. ters kademelerde de boy dezavantajı söz konusu. bence sabri kadroda olmalı ancak ideal sağ bek değil tabii. peki tarık olur mu? iyi özellikleri var ama bek oynamayı bilmiyor, ciddi bireysel gelişim gerekli. içeriden bir alternatif üretilebilir. mevcut oyunculardan çok daha iyi ve hesaplı sağ bek bulunamıyorsa mesela cem bu bölgede kullanılabilir. cem sakatlık sorunu nüksetmez, form tutarsa eski takımındaki gibi sağ bek oynayabilir.

    bazı futbolcuların oyundan çıkarken hamza hocaya gösterdiği tepkinin çözümü nasıl bulunabilir?

    kulüp olmak şart

    2 bu tepkilerin çözümü iyi, alternatifli bir futbol takımı kurmanız ve iyi bir kulüp olmanızla alakalı. eğer sadece yıldız peşinde koşarsanız, onlara bağımlı olursanız, bu görüntüler olur. alex ferguson bir söyleşide diyor ki; iyi bir takım kurabilirsiniz (para ile istediğinizi alıp) ancak önemli olan kulüp oluşturmaktır. ülkemizde futbolu önüne gelen herkes yönetmeye kalkınca futbolcuya dayalı düzeni değiştirmek kolay olmaz. hele bir de mali olarak güçlü değilseniz, oyunculara borçluysanız iş daha zor olur. sonuçta bu tür davranışlar sadece teknik adamın çözebileceği şeyler değil.

    felipe melo bu saatten sonra takımda kalırsa yararı ne boyutta olur?

    felipe melo hesap vermeli

    2 yukarıdaki soru ile bağlantılı cevap verebilirim; kulüp olmak, kimliğiniz, duruşunuz!.. bence önemli olan bu. kimse vazgeçilmez olmamalı. melo’nun sözleşmesi açık; bir yıl daha oynamalı. tabii bugüne kadar yaptıklarının hesabını vermeli ve takımın ahengini bozmamak kaydı ile... gelmiyorsa, sözleşmesinde rakamlar belli. geçmişte çok katkısı oldu, inkâr edilemez ancak bu yıl galatasaray ile adeta oynadı. ihtiyaç duyulan bir oyuncu ama huzuru bozmaması daha önemli.

    --- alıntı ---

    dayı sen bizimle taşak mı geçiyon? hani sabri yeterliydi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın