• 23961
    "çok sevdiğim bir söz var; "su bulmak istiyorsan 20 tane 1 metrelik kuyu değil, 1 tane 20 metrelik kuyu açman lazım." yaptığımız işi hakkı ile yapabilmemiz çok önemli. "meslek sahibi misin şu anda?" diye sorarsanız, başladığım yerden oldukça ilerideyim ve biliyorum daha gidecek yolum da çok."

    "kalecilik kariyerimin ilk yarısında kaleci antrenörlüğü yokken, kaleciler birbirlerini çalıştırıyor, ısıtıyordu. kaleci olarak ilk 7 yılımda trabzonspor ve a milli takım'ın kalecisi şenol güneş'i kendi yönlendirmesiyle, antremanlarda ve maçlarda ısıtıp çalıştırır, maça hazırlardım. bu müthiş deneyimin mesleğime çok büyük katkısı oldu."

    "1980'de trabzonspor kalecisini (şenol güneş) şampiyon kulüpler kupası'nda maça ısıtıp hazırladım. 31 yıl sonra aynı trabzonspor'un kalecisini (tolga zengin) şampiyonlar ligi'nde yine ben maça ısıtıp hazırladım. dolayısıyla böyle bir tecrübeyle 20 metrelik kuyuyu açabileceğime inandığım için kaleci antrenörlüğünde devam etmek istedim."

    "kaleci için "biraz deli" tanımına katılmıyorum. tam deli! isyankâr olması manasına; sıra dışı olarak takımı gerektiğinde ateşleyici olması adına tam da deli olması iyidir. ancak saniyenin çok altında sürelerde karar vermek zorunda ve onu geçen top gol oluyor. özetle, son derece akıllı olmak zorunda."

    "sayın fatih terim, "kaleci departmanı kuruyorum, başına da seni getiriyorum, programını yap" dedi. hocamızın bu güveninden çok etkilendim. kendimi en iyinin en iyisi denizinde yüzüyor buldum. programımı hazırlayıp heyecanla sundum. yine kısaca "geç yap" dedi. hemfikir olarak sözleştiğimiz gibi devam ediyoruz."

    "türk kalecilik ekolünü oluşturmak için girdiğimiz yolu, departman hocalarımla, kulüplerde görev yapan kaleci hocalarımızla, hep birlikte yürüyerek oluşturuyoruz. kaleciliğin veri tabanını oluşturma çalışmalarımızda, 1700 video görüntüsü kaydettik. hepsi bize özel, başka hiç bir yerde olmayan antropometrik ölçümler, raporlar..."

    "ne ekersen onu biçersin. hayat gibi. olmadıysa, gereği gibi yapılmadığındandır. bana göre, matematik gibi bir yapı kurarsak hayallerimizi gerçekleştirmek için tek ihtiyacımız zaman olur."

    "bütün çalışmalarımıza her hoca kameralarla girer, çalışmayı kaydeder, sonra bilgisayara atıp analiz eder, ve sayfaya yükler. kaleci departmanı hocaları olarak tüm çalışmalar ve tüm kaleciler kontrol altındadır. ertesi gün sayfamızda hepimizin izlememize, kontrolüne hazır haldedir. bütün gruplarda hangi kalecinin hangi stilde olduğunu bilirim. her hocam bilir."

    "volkan babacan, hollanda'daki performansıyla uefa'nın karmasına girdi. kazakistan maçında uefa yetkilisi, "uzun yıllardır türk milli takımı'nda böyle kaleci izlemedik" dedi. bizim mesajlarımız olacak ve genç türk kalecilerden buna karşılıklar gelecek. bizi izlemeye devam edin. kısaca, türk kaleciliği çok daha fazla konuşulur hale gelecek."

    "kaleciliğin bir de felsefi yönü var ve bana göre en önemli yön de ruhu. fizik performansı beden ise, kalecilik felsefesi de ruhu. ruh yoksa beden yaşamaz. "ruhu nedir?" sorusuna cevabım ise bu röportaja sığamayacak boyutta, deniz gibi. bu denizi de departman olarak koyduğumuz öz görü gerçekleştiğinde tüm dünya anlayacak."

    alper boğuşlu
App Store'dan indirin Google Play'den alın