resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4273
    bir güruh tarafından kendisinin başarısız olması beklenmeyen hocadır. önceden gelecek planlaması yapılmasını isteyen gerçekçi taraftarlarca eleştirilen hocadır. sap ile samanı ayırmak gerekir.

    çok konuşulan yerli-yabancı olayı. nedir ? yerli-yabancı diye bir ayrım yok kardeşim. bunu anlayın bir kere. ben kimseye türk mü ? alman mı ? ingiliz mi ? diye bakmam. ben futbolcunun galatasaray'a yararı olur mu ? olmaz mı ? diye bakarım. çoğu insan da böyle bakıyor. bende isterim burak yılmaz über oynasın. bende isterim selçuk eskisi gibi oynasın. bakın sinan gümüş. kimse, ''bu çocuk yerli neden galatasaray'da ?'' diyor mu ? demiyor. ama sinan türk. yasin türk. yerlilerden bahsederken galatasaray'a yararı olmayan ve olmayacak olan oyunculardan bahsediyoruz. ''sabri'ye ne gerek vardı 1.8 milyon euro verildi, onun yerine dünyanın herhangi bir yerinden, o paraya daha iyi oynayacak oyucu alınabilirdi.'' demek yabancı hayranlığı değildir. ama elimizde bir sürü seçenek mevcut iken sabri istenirse bu takıma, taraftar ''yerlileri kayırıyorlar.'' diyebilir. sonuna kadar haklıdır. bruma beklerken umut bulut sağ açık oynuyorsa insanların aklına neden ''hacı ne ayak amk.'' düşüncesi yer etmesin. carole hazırlık maçlarında iyi performans göstermiş iken sen hâlâ ''olcan'ı bir daha deneyim.'' diyorsan galatasaray'a ve carole'e haksızlık yapmış olursun. yarın bu takıma mesut özil, ilkay gündoğan transfer edilse bu taraftar, ''yeter yerli hayranlığıııııııııı laaaaaaaaan.'' mı diyecek sanıyorsunuz.

    gelecek meselesi. yine yerli-yabancı olayını birbirine karıştıran arkadaşların anlamadığı bir başka mevzu. kardeşim bu adam 3-5 senin gelecek planlamasını yapamaz demek çok zor değil. bak oku. çok basit. bu takıma sabri transfer edildikten sonra ne dedi ? ''sağ bek ihtiyacımız yok.'' demedi mi ? peki aradan 2 ay geçti şimdi ne diyor ? ''sağ bek arıyoruz.'' bunu görmek için hamza düşmanı olmak mı gerekiyordu ? sabri olmayacaktı zaten. çok basit bir ön görmeydi bu. hamza hoca ve onun yancıları dışında herkes gördü. sonunda hamza hoca da gördü. ee noldu peki. senelik 1.8 milyon euro'ya oldu olan. yalan mı ? bakın aynı şeyi forvet için de söylüyor. ama forvet ihtiyacımız var. bunu da 4-5 ay sonra fark eder.

    genç oyuncular. sürekli söylenen başka argüman. ''hamza hoca gençleri adam eder.'' ilk 11'de kaç genç oyuncu var parlayabilecek olan ? bir. o da alex telles. başka var mı ? yok. panpiletto o zaman genç oyuncular nasıl parlayacak ? yedek kulübesinde kalaylayacaklar mı adamları ? sinan gümüş kaç maç oynar sizce ? bruma nerede abi ? 3 adet oyuncu değişikliği hakkın var. yazıyorum bak; ''1- umut bulut(yasin çıkar.), 2- olcan adın(telles-podolski çıkar), 3- emre çolak(bilal-hamit çıkar.)''. jose alındı. evet genç adam. yıldız olabilir. kanki olur da sen bu adamdan önce gittin bilal'i aldın. jem'i aldın. jose'yi oynatacaksan; bilal'i, jem'i neden aldın ? bilal'i, jem'i oynatacaksan; jose'yi neden aldın ? e jose oynamayacak ise neden porto modeli diye geziyorsun ortalıkta ? bakın yanlış anlamayın hamza hoca gençleri parlatmak zorunda değil. onları oynatmak zorunda değil. böyle bir felsefeyi seçmek zorunda da değil. kendisi diyor, ''gençlere önem vereceğiz.'' kendisinin söylemi üzerinden yazıyorum.

    galatasaray avrupa takımıdır. avrupa maçlarında ayrı desteklerim. ama başarısız olacak demek galatasaray hainliği değil, olayları önceden görüp önlem alınması gerektiğini söylemektir. teknik-taktik falan girmiyorum. başarısız olacak çünkü kadrosu buna müsait. galatasaray avrupa'da hangi dönemler başarılı olmuş açın bakın. 2000'e bakın. 2011-2012-2013'e bakın. aynı dönemler takımın kadrosuna da bakın. hangi bölgede ne kadar eksik var tartın ve 2015-2016 kadrosu ile karşılaştırın. orası avrupa. sen kadronu adam gibi kuracaksın üstüne ise extraları koyacaksın. sağ bekimiz yok, stoper performansımız eskisi gibi değil, melo yok, yerine adam yok. forvet yok. nasıl başarı gelecek ki ?

    son olarak; yekta'dan ne bekliyordu da hazırlık kampına aldı ? şimdi kadro dışı. yekta'nın kadro dışı olması gerektiğini görmek için avusturya'ya mı gitmesi gerekiyordu ? aynısı dzemaili için de geçerli. zaten bir senedir bu adamların başındasın. yekta'nın içine modriç kaçmasını mı bekliyordun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın