resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4265
    kendisinin en cok savunulduğu noktalardan biri takıma 2 kupa kazandirmis olmasıdır.

    geldi, prandelli'den enkaz devraldı ama prandelli'nin sansina takim liderin puan olarak ulasilamaz sekilde gerisinde degildi. hamza'nin gelişiyle yerliler prandelli doneminde olmadığı kadar oyuna egilmeye basladilar.

    sene sonunda kazanilan sampiyonlukta, prandelli'nin oynattigindan daha iyi bir futbol vardi ama birkac mac haric iyi futbol yoktu. fenerbahce'nin erciyes'e karsi evinde puan kaybetmesi, besiktas'in antep'le baslayan seride puanlar kaybetmesi, hamza hoca'nin galatasaray'ini aradan cikardi. yani galatasaray, ayni puanlari toplayarak sampiyon da olamayabilirdi. burada hamza hoca'nin takima yaptigi katkidan ziyade rakiplerin dususu etkili oldu.

    bu durum malesef gozlerde korluge yol acti. nasil ki maçı kotu oynayip kazanabiliyorsan, sampiyonlugu da kotu oyunla kazanabilirsin. bizim insanimiz, gorunuse ne yazik ki duskundur. arka planda ne oldugunu sorgulamaz. "sampiyon takimiz" ile baslayip transfersizlige bahane arayan cumleler de biraz bundan. sampiyonsun ama nasil sampiyonsun? goren de ortaligi kasip kavurdu sanacak. al sana stsl sampiyonu, avrupa'da her mac kepaze olan kadrodan guc de kaybetti. hani deniyor ya "hamza hoca takimi oyle ya da boyle sampiyon yapti" diye. iste bu nedenlere, nasillara takilmayan duz mantik bakisi. oysa oyle ya da boylenin nasil oldugunu gorme zahmetinde bulunsak, bedava oyunculardan gayet makul ve "dengeli" bir takim kurulabilirdi.

    ne oldu? sampiyonluk bizim icin "magluptur bu yolda galip" mottosuna donustu. turkiye kupasi da keza muthis oyunumuzla alinmis bir kupa degil. finalde bursa'nin bizi ne hallere soktugunu, onlarin girdigi pozisyonlarin yarisina bile giremedigimizi ve bu sekilde cok kotu bir oyunla bursa'yi yenerek kupayi aldigimizi da hatirlatirim.

    iste bu yuzeysel bakis, cok can yakacak. bir de su yerli fetisi lutfen artik bir son bulsa iyi olmaz mi? dunyada oyuncu kalmamis gibi neden ozellikle etnik kokeni turk olan oyunculara sulaniyoruz. bir surinamli, bir norvecli, bir litvanyali turk kadar oynayamiyor mu?

    carole'u oynatmamasinda ciddi milliyetcilik seziyorum ki begenmedigim kisiler ve kurumlar hakkinda boyle konusmayi da sevmem.

    demem o ki, takimi felakete surukluyor gibi gitgide. o turkler cok can yakacak ama bir degil bin musibet gerekiyor bunu anlamasi icin. uefa kupasini alan kadrodaki turk bollugunu ornek veriyor, o zaman olur da uefa'ya kalirsa super turk gucuyle ne yapacak merak etmekteyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın