• 6
    aziz kocaoğlu'nun izmirin takımlardan önce kendi belediyesinin menfaatlerini düşünmesi, gsgm'nin yapacağı statların yerine itirazı, 15 bin kişilik göztepe ve karşıyaka stat inşaatlarının sürecini uzatıyor. kendisi de 30 mart seçimlerinde 2 stat sözü vermişti. ancak haziran'da hazır denilen bornova* stadı bile bitmedi.

    tabi madalyonun bir de öteki yüzü var; belediye hükümetten gelen statlara "istemezük" derken, hükümet de bazı illere kepçeyle verirken izmir'e çay kaşığıyla uzatıyor. 15 bin kişilik statların taraftara yetmeyeceği aşikar. hele bir de süper lige çıkma durumunda örneğin galatasaray'ın deplasman tribününde sadece kendi seyircisinin kaplayacağı yer o kadar. bir de ev sahibi takımın taraftarını düşünün. zaten spor - siyaset ilişkisinin sadece istanbul takımlarında olmadığını türkiye'nin her ilinde olduğunu unutmamak gerek. bitmeyen seyrantepe metrosu ve önceki yıkılan stadının aynı yerine devlet desteğiyle yapılan inönü stadı bunlara birer örnek.

    önce sporumuzun, daha doğrusu spor yöneticiliğinin dinamiklerinin değişmesi gerek. sadece kağıtta özerk federasyonla, hangi kulüp hakkını nerede arayacak? ya da belediye başkanlarının, milletvekillerinin işaret etmesiyle başkan seçen anadolu kulüplerinin burnu nasıl b*ktan çıkacak? dinamiklerin değişmesi lazım, düşünce yapısının değişmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın