• 1
    az önce bir arkadaş llorente gelirse nasıl kadro kurarsınız diyince deneyebileceğimizi düşündüğüm olaydır. ofsaytlamadan önce bir okuyun.

    mantık olarak defansta solak adamın solda, sağlak adamın da sağda defans yapması daha kolaydır çünkü klasik futbol anlayışında kanat adamını kuvvetli ayağının olduğu yönden kapatacağına inanılır. ancak son 15 yılda klasik futbolun temelinde (4-4-2) kanattan koşup forvetlere orta yapan oyuncular yerlerini ters ayaklı ve içe katedebilen adamlara, fm tabiri ile inside forwardlara, taktikler de bu adamların gol opsiyonu bulabileceği taktiklere (4-2-3-1, 4-3-3) bıraktılar.

    dünya üzerindeki çoğu takım bu taktik ile saldıracağına göre, esasen ters ayaklı bir bekin inside forward'ın içeri katetmesini daha rahat engelleyeceği, zira kuvvetli ayağının esasen iç tarafı kapatmaya yarayacağı konusunda bir tereddüt yok. ayrıca, bu adam içeri girmeyip kanattan zayıf ayağı ile orta yapmayacağından, topu çektiğinde defansın önüne koyacağı ayağı da yine defansın kuvvetli ayağı olacaktır.

    aklınıza ilk ümit özat geldi ancak; davide santon kariyeri boyunca sol bekte takıldı. yine lahm, sol bekte başarılı işler yaptı. dünya kupasını kazanan alman milli takımında sol bekte gördüğümüz schalke'nin stoperi höwedes de yine sağlak bir oyuncu. mou, azpilicueta'yı sol beke attıktan sonra adam resmen evrildi.

    mevcut kadromuzdaki her iki sol bekimiz de sağda oynayan arkadaşlarından daha yetenekli ve potansiyelli. dolayısıyla dörtlü dizilişte neden carole sağda telles solda oynamasın ki? diye bir düşünce geldi aklıma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın