resim
Blerim Dzemaili
Takım:FC Zürich
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 638
    kendisinden umutlu olunmasının sebebi kariyeri boyunca yaptıklarıdır. bu başarılar da çok öncesine değil, birkaç sene öncesine dayanmaktadır. napoli'yle beklentilerin üzerine çıkmış, şampiyonlar liginde ve serie a'da hem çok iyi hem de istikrarlı bir performans sergileyen futbolcudur. bunun yanında hall of fame teknik direktörlerinden ottmar hitzfeld'in milli takımda en güvendiği futbolculardan olmuş ve isviçre milli takımı'nın dünya sıralamasında ilk 10'a girmesine büyük katkıları olmuştur. sahada basmadık yer bırakmayan ve her şeyi yapmaya çalışan, süperstar yetenekleri olmasa da büyük fayda sağlayabilen oyuncudur.

    kendisinden umutlu olunmamasının sebebi de bizde gösterdiği kötü performans ve bize gelmeden önce kariyerinin düşüşte olmasıdır. bunda sakatlıkların da payının olması dzemaili'nin elinde olmayan bir sebep olduğu için eski günlerine dönememesi ihtimalini kuvvetlendirdiğinden umutların azalmasına sebep olmaktadır. kendisinin en önemli meziyetleri sürekli aktif olmaya çalışması, her yere yetişme çabası ve her mevkiye destek olma çabasıdır. sürekli oyun içinde olmaya çalışan bir oyuncu için fizik çok önemli bir etkendir ve dzemaili'nin fizik olarak hazır olmadığı herkesçe kabul edilen bir gerçek.

    çok sorumluluk alan ve maçın her anında aktif olmaya çalışan bir oyuncu. press yapar, pas alışverişlerine katkı sağlamaya çalışır, top sürerek takımı ileri taşımaya çalışır, kilit paslar dener, uzaktan şutlar dener, savunmaya yama olmaya çalışır, orta sahada rakibi karşılar, hem rakip ceza sahasında hem bizim ceza sahamızda görünür, iki kale arası mekik dokur ve bunu dümdüz değil kanatları da dahil ederek yapmaya çalışır.

    şimdi bu tarz bir oyuncunun her daim fiziksel olarak da kafa olarak da çok üst düzeyde kalması lazım. işte dzemaili'nin napoli'deki gibi olması için ekstra bir şeyler olması lazım. olayın akışına bırakıldığında olacak bir şey değil.

    bu kadar çok şeyi yapmaya çalışan bir oyuncu doğal olarak kötü oynadığında en çok göze batacak olan oyuncudur. her şeyi batırıyor çünkü. keskin bir özelliği olmadığından da tutunacak dalı kalmıyor ve berbat futbolcu gibi gözüküyor.

    fakat bunları yapabildiğinde de müthiş yararlı bir futbolcu oluyor. isviçre milli takımıyla ve napoli formasıyla uzun bir süre başardı bunu. yaşlı olmadığı için tekrar yapabileceğine dair umut taşınabilir. fakat bir şeyler yapılmalı.

    çok hantallaşmış ve ağırlaşmış durumda. aslında oyun temposu hala çok yüksek ama hantallaşması yüzünden kağnı gibi görünüyor. fizik olarak kötü durumda olması her şeyi tersine çeviriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın