• 6
    kap hukuki bir platformdur.
    dolayısıyla kap'ta yapılan açıklamalar hukuki gerçeği yansıtmalı ve yatırımcıyı kandırmamalıdır.
    galatasaray kap'a yaptığı bildirimde oyuncunun sözleşmesini tek taraflı feshettiğini bildirdiyse bu bildirim hukuki anlamda gerçek bir tek taraflı feshi ifade etmelidir. yoksa kulüp ceza yer.
    yok eğer oyuncunun sözleşmesi alacaklarına karşılık feshedilip bonservisi verildiyse bu bir anlaşmadır ve kap'a da bu şekilde yansıması gerekir.
    yani şirketlerin ekonomik hareketleri vergi bildirimlerinde, kap bildirimlerinde, resmi defterlerde kavram kargaşasına açık değildir.

    kaldı ki tek taraflı fesih biraz daha teknik ayrıntıya inecek olursak aslında bozucu yenilik doğuran bir beyan olup, karşı tarafın imza atması, notere gitmesi işin niteliğine aykırıdır.

    ben dany ile bir anlaşma olduğunu düşünmüyorum. çünkü kap bildirimi o şekilde değil.
    adamın alacaklarını talep hakkı vardır. ancak bu talep hakkını kullanmama hakkı da vardır. tamamen kendi iradesindedir. eğer bu iradeyi engelleyecek bir imza attıysa galatasaray kulübüne, artık bir anlaşmadan bahsedebiliriz ancak, dolayısıyla kap'a yapılan tek taraflı fesih bildirimi gerçeği yansıtmayacağından yatırımcıyı yanıltıcı içeriğe sahip demektir.

    bildirim aynen şu şekilde:

    --- alıntı ---

    profesyonel futbolcumuz dany achille nounkeu tchounkeu ile sözleşmemiz tek taraflı olarak feshedilmiştir. kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın