resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10665
    adam zamanında yazmış; (bkz: #623926)

    türkler şu aşağılık kompleksinden kurtulup bir de saygının ne demek olduğunu tam öğrenseler bu ülkede bir şeyler düzelir belki.

    bakın arkadaşlar facebookta bir video izliyorum, bir voleybol maçında bu zamana kadar görmediğim uzunlukta bir ralli oluyor. rekor bile olabilir yani o derece. top 10' dan fazla kez gidip geliyor iki takımda muazzam bir savunma yapıyor. videonun altındaki türk' ün yorumu; ''takımlarda iyi smaçör yok'' belki de yoktur, doğrudur ama tüm o emek, tüm o hırs yok sayılıyor. smaçör olsa sayı olacak, yoksa yapılan savunmanın zerre önemi yok.

    arda barcelona' ya gidiyor, çıkıp da ya ben yanılmışım, adam yetenekliymiş, kendisini hala sevmiyorum ama iyi futbolcu diyemiyor. hala kıvırıyor. yok sponsorluk anlaşması sayesinde gitmiş, yok orada kadroya giremezmiş, yok menajerinin başarısıymış... öncelikle, barcelona' da kadroya girememek için bile barcelona tarafından transfer edilmek gerekir. rüştü gitti, üstelik bonservissiz gitti oynayamadı. ne oldu? kötü kaleci mi rüştü? bu ülke tarihinin en iyi 3 4 kalecisinden biri belki de.

    arda' nın yanına kariyer olarak yaklaşabilecek bir tane türk oyuncu söylesene bana bu ülkede yetişen? arda' yı sevme, oyun tarzını da beğenme hatta tercihtir. dersen ki ben uzun boylu orta saha seviyorum, eyvallah; dersen ki ben topa çok süratli adams eviyorum eyvallah, ama arda çok iyi futbolcu. zekası, oyun görüşü, tekniği, öz güveniyle arda barcelona ayarında futbolcu. o bayıldığın, arda' dan on gömlek üstün dediğin rakitic' i koy bakalım bizim şu takıma ne hale geliyor. arkasında bizimki gibi bir dörtlü defansla yanında gölge selçuk ile bir oynasın o rakitic. arda daha 20 yaşında milli takımda oynarken bir frikikte topu tümer' e bırakıp tümer' in kalçasına dokunmuştu(futbolcular da bunu niye yapar hiç anlamam ya neyse) tümer bile gülüp şaşırdı ne yapıyor bu diye. adamda öyle bir öz güven vardı ama işte. biliyor çünkü yetenekli. adam buradayken vücut yapısı futbol oynamaya müsait değil dediler lan. büyük takıma müsait değil vücut yapısı dediler. muslera' nın elleri küçük diyenler dedi bunu. o zaman inandınız bunlara, o halde muslera için de inanın madem o adamlara. edirne' den öteye gidemez dediler, en fazla atletico' ya gider dediler, atletico' da yedek kalır dediler. bu adam atletico ile barcelona' nın sahasında kupa kaldırdı kupa. milli maçta neymar' ı alkışlarken ve bizim yeni türkiyespor' u ıslıklarken belki haklıydık ama sonrasında katıldığı bir programda söyledikleriyle de arda haklıydı; ''ben neymar' ı da karşımda kaybederken gördüm, messiyi de gördüm''

    bir türlü kabul edemedik başarılı olmasını çünkü hem en başta başarısız olacak demiştik ve lafımızı yiyemezdik, hem de biraz türkttük işte nihayetinde. hep olumsuz tarafından bakalım, hep gömelim, hep aşağı çekelim...

    bakın altını çizerek yazarım imkan olsa; sevme anlarım ama sırf sevmediğin için olduğundan daha az başarılı(başarısız göstermek demeye dilim varmıyor artık) göstermeye çalışmak sadece komik. sponsor yüzünden barcelona' ya gitti, düşüşe geçti de atletico sattı... bunlar komik. arda şu an dünyanın en iyi 100 orta saha oyuncusundan biri. yüzüncü sırada olduğunu bir düşün, yaptığın işi dünyada senden daha iyi yapabilen sadece 99 adam var bir düşün nasıl müthiş bir şey bu. ama biz değil miyiz marsel ilhan ile hiç anlamadığımız tenis konusunda alay etmeye kalkan? ahah yine yenildi, ahah elendi... bu ülkede tenis oynayan her profesyonel sporcunun hayalidir ama marsel ilhan olabilmek.

    sizi bilmem ama sanırım bugün keşke galatasaray' a gelse diye baktığımız pek çok orta saha oyuncusu arda turan olmak istiyordur şu an.
App Store'dan indirin Google Play'den alın