• 12
    fazla iyimserdir. simdi aziz yildirim'in fenerbahce sampiyonluklarina goz atarsak;

    2000-2001: o meshur ankaragucu maci. onlaca itiraf var mac oncesi tesvik primi ile ilgili. gerci biz de uefa kupasinin verdigi gazla fenerbahce'yi asy'de nasil yenemedik halen aklim almaz. ama biz o sezon haftada 2 mac yapardik (o donem cl maclari iki hafta degil haftada bir oynanirdi) ve bu yuzden fiksturumuzdeki bir cok mac surekli ertelenir, oyuncularin konsantrasyonunu dolayli yoldan dagitirdi. birde ceyrek finale ciktigimiz icin diger takimlara gore 2 kat daha yorulurduk. (ki nisan ayina kadar haftada iki mac yaparak gittik)

    2003-2004: o sene bizim 2011 faciasindan sonra en facia sezonumuzdu. 6. bitirmistik. ama tabi cem papila'nin o meshur samsunspor maclarindaki kartlari, sinan engin-aziz yildirim temaslari, serdar bilgili'nin aniden istifa etmesi, ilk devre namalup giden besiktas'in ikinci devre en az 10 macta puan kaybetmesi vs. lucescu o sezondan sonra yemin etti gelmemeye. hatta ic-savas yasayan, kriz icindeki bir ulkede, ukrayna'da devam etmeyi turkiye'ye gitmeye tercih etti. o sezon bir incelense kesin 2010-2011 sike skandalindan daha buyuk skandallar ortaya cikacaktir muhtemelen.

    2004-2005: 78 puan alarak ucuncu bitirmigimiz garip sezon. fenerbahce'yi sampiyon yapan alex-tuncay ikilisiydi. bircok macta son dakika golleri attilar. bazi kisilere gore, uzun amca ve partisi bu sezondan itibaren futbolun icine girmeye baslamistir. onun disinda 5-1 kazandigimiz kupa maci tarihte yerini alacaktir. ama o macin ertesinde zafer sarhosluguyla genclerbirligi'ne kendi evimizde yenilmemiz sampiyonlugu kacirmamiza neden olmustur. o maci alsak, fenerbahce muthis baski altinda olacak, ve belki tarih sampiyonu farkli yazacakti.

    2006-2007: 100. yillarinda galatasaray ve besiktas'in karman corman ve basarisiz kadro yapilanmasi sayesinde fazla zorlanmadilar. bir ara besiktas ile yarişsalar da o sezon genelini lider olarak gectiler. kisir bir puan tablosu vardi, zannedersem 71 puan mi ne almislardi. biz de inamoto'lu, carrusca'li garip bir kadroya sahiptik. o sezondan bize tek kazanc, bir necati-hasan sas kavgasi sonucu mlada boleslav kadrosuna girip iki gol atan arda turan olacakti.

    2010-2011: yorum yok. (bkz: 3 temmuz)

    2013-2014: galatasaray'da yasanan aysal-terim kavgasi ustune ersun yanal'in elindekilerden maksimum verim almasi ve fazla puan kaybi yasamamalari sonucunda bitime 4 hafta kala sampiyonluklarini ilan ettiler. onun disinda, sirf fenerbahce ve besiktas kabul etti diye yapilan absurt yabanci sinirlamasi, mahkeme sikeyi kabul etmesine ragmen oy kaybetmek istemeyen uzun amcanin aziz yildirim'a peskes cekip --yeniden yargilama-- karari cikartmasi gibi olaylari goz onunde bulundurursak o senenin temiz oldugunu dusunmek biraz "fazla" iyimserlik olur.

    simdi bu sampiyonluklardaki kanitlanmis veya kanitlanamamis olaylara bakarsak zaten haksizlik yapilip yapilmadigini anlariz. aziz yildirim kisisel egosu yuzunden ulke futbolunu guzel bir sekilde peach etmistir. extensor'un dedigi gibi, 2000'lerin sonunda baslayan ve lige -bence- zevk veren kayserispor, sivasspor, trabzonspor, ve bursaspor gibi anadolu takimlarinin da zirveye oynamasi 3 temmuz skandali ile sona ermistir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın