resim
Mathieu Flamini
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Önlibero
Yaş:40
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 72
    genç yaştayken yaşıtlarına göre bir merkez orta sahadan beklenen tüm özellikleri ortalama üstüydü ve bunları daha da keskinleştirerek net bir yıldız olması bekleniyordu. profesyonel seviyede bir türlü beklenen gelişimleri gösteremedi ve istisnai 1-2 sene hariç kariyeri hep ortalamada kaldı. zaten bu tarz oyuncuların büyük çoğunluğu beklenen gelişimi gösteremiyor çünkü net temel özellikleri yok. keskin özellikleri olsa en azından ona tutunurlar. iş a takımı seviyesine ve şampiyonlar ligi seviyesine gelince gençlerdeki ortalama üstü özellikleri vasat kalmaya başlıyor ve bir sıçrama yapmaları gerekiyor. işte yaparlarsa her şeyi yapan yıldız oluyorlar yapamazlarsa da en fazla tamamlayıcı oluyorlar.

    flamini genellikle tamamlayıcı oldu. sistem tamamladı. şimdi ben yasinli selçuklu orta sahamıza güvenemiyorum. hatta podolski'nin özellikle ligde birçok maçta defansif olarak büyük katkılarının olacağını düşünmüyorum. hal böyle olunca melo'nun yerine düşündüğümüz orta saha mutlaka ama mutlaka taşıyıcı olmalı tamamlayıcı değil. ha selçuk'la yasin taşır diyorsanız ben inanmıyorum. son 2 yılda selçuk zaten tamamlayıcı oyuncu gibi oynuyor.

    ayrıca flamini'nin tam olarak belli bir yaştan sonra keskin düşüşe geçip yıllar sonra aa flamini buralara kadar düşmüş mü diyeceğimiz oyunculardan olacağını düşünüyorum. hatta futbolu kafasında bitirip gelme ihtimali de az değil. fiziken hazır gelmediğinde de oyuncularla arasını çok iyi tutmaya çalışan ve bunun pahasına adeta şımartan bir teknik direktörümüz olduğundan iyice salabilir.

    iyi senaryoda ise kesinlikle faydalı bir oyuncu olur. tüm dış etmenler iyi gelişse bile uyum sorunu ihtimali geliyor aklıma. zamanında kendini geliştirebilecekken veya formdan düştükten sonra formayı tekrar kapabilecekken mücadele etmeyi değil yeni arayışlar içine giren oyuncunun hırs yapıp bizde kendini göstermeye çalışacağını ise düşük ihtimal olarak görüyorum. özellikle melo giderse melo sonrası çok daha garanti bir transfer lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın