resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3943
    kendisi göreve geldiğinde kaç tane genç oyuncu vardı? bruma, sinan, emre, semih, koray. bruma'ya şans vermedi diyemeyiz, gelir gelmez ilk yaptığı iş bruma'yı ilk 11 oynatmak oldu zaten. sinan'a yeterince şans vermedi. bu yıl izleyip görmek lazım. özellikle sinan'a ne kadar şans vereceğini bende merak ediyorum.

    burak&emre çolak olayına gelecek olursak; bu tür durumlarda her hocanın disiplin anlayışı farklı. aynı durumda feldkamp olsaydı ikisine de aynı cezayı uygulardı, fatih terim olsaydı hamza hoca gibi davranırdı. burada tek bir doğru yok. genelde almanlar bu konularda taviz vermez, ispanyol, italyanlar ise yıldız oyunculara imtiyaz tanırlar. ronaldo bugün benitez'e atar yaptı, ceza alacağını sanmam, aynı atarı morata yapsaydı ceza alırdı bence. bana almanların mantığı daha yakın gelsede mourinho vb. hocalar şunu savunuyor: birisi zaten yıldız oyuncu, sahada yaptıkları ortada, diğerinin ise o seviyeye gelebilmesi için kendini geliştirmesi gerek. olaya bu şekilde bakan hocalar yıldız yönetiminde daha başarılı maalesef.

    hemen her yerde düzen futbolcuya dayalı. hangi maç olduğunu hatırlamıyorum luis enrique messi'yi bir maçta yedek başlattı, takım geriye düşünce ikinci yarı messi'yi oyuna aldı ancak messi oynamadı. dünyanın en iyi oyuncusu resmen maçı sattı. barca'da messi-iniesta-xavi-busquets ve altyapı oyuncuları gerçeği var. bu oyuncular istedikleri oyuncuyu transfer ettiriyorlar, istedikleri teknik direktörü getiriyorlar. başarı geldiği sürece kimse sorun etmez böyle şeyleri. 1.fatih terim döneminde din eksenli bir yapılanma vardı takım içinde (hiç sevmesem bile) ve bu birliktelik tarihi başarıyı getirdi. 28 tane gençten oluşan bir toplulukta gruplaşma olmamasını istemek çok doğru değil. sizin sınıfınızda gruplaşma yok muydu? önemli olan bu grupla çekişmek yerine grubu yönetebilmekte. mancini ve prandelli kötü teknik direktör oldukları için değil, selçuk&burak önderliğindeki bu grubu iyi yönetemedikleri için başarısız oldular. hamza hoca ise bu grubu iyi kullandı başarı geldi. bence doğru yöneticilik bu grubun yönetmesine izin vermektense grubu yönetebilmek ve zamanı geldiğinde yolları ayırabilmekte. bunu fatih terim gibi korku vererekte yapabilirsiniz, hamza hoca gibi sevgi-saygı çerçevesinde de. kadroda ki en baskın gruptan selçuk ve burak'ın 4'er yıllık yüklü kontratları var. göndermek istesen gönderemezsin. önünde iki seçenek var: ya oynatarak başarılı olmayı denemek ya da kadro dışı bırakarak takımı kaosa sürüklemek. hamza hoca birinci yolu seçti ve ilk yıl başarılı oldu. bu yıl izleyip göreceğiz. umarım başarılı olur.

    hamza hocanın bencede gidecek daha çok yolu olsa da, bu yolda ona biz destek olmayacaksak, kim destek olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın