resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3933
    galatasarayımızın teknik direktörü.

    kendisi hakkında saçma sapan ve zihinsizce yapılan eleştiriler var. bazılarını ele almak istiyorum;

    - dengeler mevzusu: sürekli aynı ifade kullanıldığı için içi boşaldı ve biraz anlamsızlaştı ama haksızdeğil.

    basit matematik hesapları var; 25-28 kişilik kadronun hepsini yollayamaz tabiki. hatta 25 tane futbolcu alacak para olsa da yollayamaz fm oynamıyor adam sizin gibi. takım olmak, beraber oynamaya alışmak gibi kavramlar var. takımdaki türk futbolcuların birer çocuk misali olduğu belli, motivasyon kaybında performansı düşüyor adamların bu da bir gerçek (bkz: gazla çalışan türk topçusu).

    peki bizim taraftar ne yapıyor? "abi yine denge dedi ya!?", "nasıl böyle konuşuyor" "denge dengeoglu" vs. vs. la olm adamdan ne istiyosunuz ? yada siz olsanız ne yapardınız ?

    sezon başlamadan bütün futbolcuları yersin mi adam? "türk topçuları çok kazanıyor onların yerine daha çok kazanan yabancılar alıcaz çünkü onlar hakediyor" falan mı demesini bekliyorsunuz. adam en az iki sezon daha bu futbolcuların en az %60'ıyla devam edecek. çıkıp ağzına geleni söylesin ve güvenlerini kaybetsin bencede, çok mantıklı. hatta hepsini yollasın yerlerini yabancılarla doldursun ve izlesin takımdaki çöküşü. çok ince bir çizgide yürüyor ve insan kaybetmek istemiyor bu kadar basit. hayatınızda 25 tane adam mı yönettinizde atıp tutuyorsunuz yaptığı açıklamalara? güven,sevgi kazanmak ekibi korumakla, motive etmekle olur adam bunu yapmaya çalışıyor. çünkü yarın önemli maçlarda çıkıp benim için oynayın çocuklar diyebilmeli - biz sizi savunduk, kolladık şimdi sizde tüm gücünüzü sahaya yansıtın vs. gibi!

    - sabrinin maaşına zam ve tarık çamdal olayı :
    evet sabrinin maaşına zam yapmasalardı da olurdu. bence de gereksiz. ama sabrinin bu sezonki performansını göz ardı da etmeyin. kadro dışı kalıp dönüşünü çok az futbolcu yapabilir bence. ayrıca eboue hariç sabriyi kesen bir sağ bek yıllardır yok, olmadı. neyse bu konu çok tartışmaya açık değil ama sezona sadece sabriyle (tarık ne yapar muamma) girme olasılığı var ve sabriden aynı performansı bekliyor hoca. bunu da unutmayalım.

    tarıkolayına gelirsek. cüneyt tanmanın ve hocanın yaptığı açıklamalar %100 yapılması gereken açıklamalar. adamlar tabiki tarık'ı satmak istiyor ve yetersiz olduğunun farkında. 5 milyonluk bir yatırım söz konusu. sahibinden.com da dandik bir araba satarken bile altına neler yazıyorsunuz. şimdi adamlar çıksın tarık yetersiz, bu düzeyi kaldıramaz vs. vs. diye satmak istedikleri malı kötülesin mi ? yada çıkıp biz tarığı bekte düşünüyoruz, deneyeceğiz mi desin? la olm sizin kafanız yok mu ?

    hadi futboldan anlamıyorsunuz ticaretten de mi çakmıyorsunuz ?
    bu olay takımdaki tüm çöp futbolcular için geçerli. hoca sadece piyasasını canlı tutmak istiyor çünkü elimizden çıkarmak zorundayız bu adamları. hepsini bedava yollayalım istiyorsunuz heralde. mali durum zaten ortada. her kuruşa ihtiyaç var!
    yeni kurallar gereği 40 küsür olan kadro zaten seve seve daralcak. birsürü para verilen adamları saçalım ortalığa, evet. siz fm de bile takımdan kovulursunuz olm bu kafalarla*

    - yetersiz, yol yakınken bıraksın, 3 ay sonra yollarlar:

    rijkaard, prandelli, mancini.

    hangisini istersiniz yerine?
    üçününde şampiyonluğu yok. bırakın şampiyonluğu göze hoş gelen futbol bile oynatamadılar bence. hamza hocanın 2 kupası var ve yeni başladığı bir kariyere için mükemmel bir giriş. gelişme ve sonucu görecez ama geçen sene hocanın arsenalden 4 yediğimiz maçta oynattığı futbol bile iyiydi. moral olarak çökmüş bir takıma hemde. evet son haftalarda kötü futbol oynadık, saçma değişiklikler yaptı vs. ama kazanmayı bir şekilde bildi. zaten amaç kazanmaktı 2000lerin gs'ı gibi oynamak değil.bu sezonu izleyip görecez hep beraber ama kelle istemeye anlamsızca erken başlamadınız mı ?

    - rvp alındı sende iboyu al !

    uefa'nın mali kriterleri nedir, ne değildir ? gs'ın durumu nedir, kimleri alabilir ? siz 3bin lira maaş alırken 100bin liralık araba alıyormusunuz? maalesef gs'ın durumu her zaman bu oldu. ilerde de böyle olacak. o yüzden zorlamanın anlamı yok geçmişten gelen hatalar yığını, paraya çevrilemeyen başarılar var bunlar için kimi suçlamak gerekiyor ? hamza hocanın payı var mı sizce ? yada hamza hoca istemezmi rvp gs'a gelsin.. biraz düşünerek yazın allah size beyin vermiş arkadaşlar ama siz kullanmamakta ısrarcısınız* zaten bu sözlükte troller ve diğer takım taraftarları hariç olan arkadaşlar makul bir şekilde eleştiri yapıyorlar. merak etmeyin görüyoruz kim neden yazıyor bu saçmalıkları.

    - efendisinin kanatları altında

    efendiden kasıt tabiki fatih terim. adam gibi fatih hoca hamza hocayı kolluyor veya yönlendiriyor bile yazamıyorlar. fatih terime isim takmışlar zırvalıyorlar. işin içine siyaset karıştığı bariz ortada olan bir durum sonucu fatih terim nefreti doğanlar bir düşünsün 20-6 = 14. yani 4 yıldız yerine 2 yıldızlı bir gs kalıyor fatih terim olmayınca. şimdi zırvalıyosunuz ya yıldızı oraya koymuşlar almam formayı diye, 2 yıldız olsa tartışmazdınız bunları güzel olurdu tabi. fatih terime laf çakmak için hamza hocayı kullanmayın, gereksiz ve samimiyetsiz. fatih terim gs tarihindeki en önemli 3.figürdür ve bu takımın duayenidir. alex ferguson manu'ya tavsiyelerde bulunsa şimdi kim ne diyebilir. sen gs başına geçsen fatih terime* akıl danışmazmısın? kısaca zırvalamayın.

    - jem karacan transferi

    bu adam tam kocaelispor topçusu. evet bende beğenmiyorum ve gereksiz bir transfer. ama içerden gelen duyumlar bu transferin yıllardır yapılmak istendiği yönünde. kısacası birileri bu transferden nemalandı, gönül-hatır işleri döndü ve hamza hoca ok demek zorunda kaldı. maliyeti ucuz olarak değerlendirilebilir. eğer gerçekten böyleyse hamza hoca değişik durumlarla mücadele içinde demektir. taraftar olarak desteklemek yada gömmek bizim elimizde. bakıp görücez.

    - son olarak hazırlık maçında* oynattığı adamlara laf çakmış biri yukarda

    ya olm bi gidin ya. vallahi bak. bunu bile eleştirmeye kasmış adam. yazmış olmak için yazmayın. tabiki o adamlar oynayacak dandik hazırlık maçında. hoca görücek karar vericek kim kalacak kim gidicek. sneijder'e mi baksın burak'a mı. bir kez daha söylüyorum omuzlarınızın üstünde taşıdığınız uzvunuzun içinde beyin diye bir organ var ve düşünmeye yarıyor. üstelik kullanması bedava. deneyin, çalıştığını göreceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın