resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 8994
    bir ara burak 'adam en azından gol atıyor' denilerek savunuluyordu. bu dediğim tanım aşağı yukarı 2014 yazına kadar falan sürdü. sürdü de 2013-14 sezonu için pek de geçerli değildi. gol atıyor diye savunulan adam, 34 maçlık bir ligde maç başına 0.5 gol ortalaması yapmamalı. en kötü 20-25 gol arası gol atmalı ki o unvanı hak edebilsin.*

    şimdilerde de -şimdilerde dediğim 1 senedir falan işte- 'adam en azından pozisyona giriyor' denilerek savunuluyor. medyada bazı yorumcular bunu dese de buna mukabil bazı yazarlarımız da 'en kötü bir maçta 5 gol pozisyonu yakalıyor' diyorlar. bir forvet oyuncusunun, galatasaray gibi bir takımda gol pozisyonuna giriyor denilerek savunulması kadar saçma bir şey olamaz. inanın bana daha çok kızdığımız umut bulut, burak'tan daha çok pozisyona giriyor olabilir. bizler zaten bu iki oyuncuya pozisyona giriyor diye kızmıyoruz ki. daha doğrusu pozisyona giriyor diye adama karşı pozitif ya da negatif bir tutumda bulunulabilir mi? yok pozisyona da giremiyorsa ancak o zaman mı bir zahmet eleştirilecek bu adamlar?

    bir kere zaten bu tespitte bir sıkıntı var, galatasaray oynadığı her maçta ortalama 2 veya 3, nadiren de olsa 4 ve üstü net gol pozisyonuna giriyor. bunların dışında gelen goller ekstra uzaktan şutlar veya rakip defans tarafından ters vuruşla yapılan gollerle geliyor. e burak ortalama 5 gol pozisyonu yakalıyorsa ve bunları zaman zaman gol olarak değerlendirebiliyorsa ne yapıyor, zaman zaman rakip adına oynayıp bize karşı mı gol pozisyonuna giriyor? yok hakikaten maç başına 5 pozisyon yakalıyorsa zaten ayvayı yemiş. 5 net pozisyona girip de son 4 lig maçında gol atamayan bir adam savunuluyor, vay bu adamın haline.

    bir bakalım burak yılmaz ligde en son ne zaman gol atmış? 34 haftalık periyotta en son 29. haftadaki akhisar belediyespor'a karşı iki gol atmış ve o goller şu an için son golleri olmuş. ortalama 5 gol pozisyonu yakalayan adam 30, 31, 32 ve 33. haftalarda gol atamadan sezonu bitirmiş.*

    gol atıyor diye savunulan adam zamanla pozisyona giriyor diye savunulmaya başlanıyor. 1-2 seneye de allah muhafaza, sahaya çıkabiliyor, topa dokunabiliyor diye savunulmasından korkuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın