• 106
    ilgilendikleri adamlarla dunya/avrupa futboluna ne kadar yabanci olduklarini ispat eden 3'lu. lutfen gidin abiler. rica ediyorum. gelecek senemizi yemeyin. sneijder'in muslera'nin bu en verimli yillarini cope atmayin. kulubun icine etmeyin.

    durumun vehametini anlamayan arkadaslar icin orneklerle aciklayalim;

    almaya calistiklari adamlardan 4 farkli mevkiye 4 misal;

    jefferson farfan - son sezonu bay gecmis, 31 yasinda, sakat, bitmis okeye donen, birleşik arap emirlikleri'ne transferi bizi sasirtmayan.

    mario gomez - hamza hocanin boyu uzun diye pivot santrafor zannederek cahilligini ortaya koymasina vesile olan oyuncu. fakat pivotlukla alakasi bile olmayan, burak yilmaz'in ispanyol alman kirmasi versiyonu. formda olsa hadi tamam ama sakatliklarla basi belada, genc degil, takim oyununa katkisi sinirli, elinde zaten adamin benzeri ama en azindan sakat olmayan burak var. ne gerek var bu adama? diye sormak istedigimiz buyuk risk.

    mathieu flamini - bedavaya verseler dusunursun, bir de 4m sterlinlerden bahsediyorlar. sabri'ye zam yapip sneijder'den indirim isteyen 'kafalar'dan beklenir. mbia'yi trabzon almisken bu adami alana 'mal' derler.

    younes kaboul - yine sakatliklarla bogusmaktan kariyeri berbat olmus, potansiyelinin yanina bile yaklasamamis bir oyuncu.

    bonservisi elinde olan, hicbiri avrupanin dev kuluplerine imza atmamis, hepsi rahatca alinabilecek, maddi sorunlarin varsa ilk yonelmen gereken adamlar olmasi gereken, fakat bu super 3lu voltran'in ilgilenmedikleri adamlara 4 misal;

    yevhen olegoviç konoplianka - bonservisi elindeydi. piyasa degeri 20m euro. yaziklar olsun. baska bir sey demiyorum.

    maxi pereira - bonservisi elindeydi. piyasa degeri 8m euro. tartismasiz dunyanin en iyi 20 sag bekinden biri. belki 15.

    stephane mbia - bonservisi elindeydi. piyasa degeri 7.5m euro. ortasaha aradigimiz ozellikler: sertlik, savunma, hava hakimiyeti.

    glen johnson - bonservisi elindeydi. piyasa degeri 7m euro.

    2 ihtimal var;

    -daha gercekci olan- 1nci ihtimal;

    cuneyt tanman, hamza hamzaoglu dunya futbolunu takip etmediklerinden (cunku ne gerek var evlatlarimiz dururken?) fakat taraftar baskisiyla yabanci oyuncu almaya mecbur kaldiklarindan 2 yola basvuruyorlar;

    1- podolski gibi gecmiste temas kurulmus oyunculari almaya calismak. cunku sifirdan oyuncu ikna edecek 'cap' yok.

    2- cuneyt'i hamza'yi bulmusken sabri'nin menejeri gibi piyango'yu vurmaya calisan, lisecilerin bircok ferdi gibi "galatasaray'in mali deniz yemeyen keriz" gorusune sahip, 'su yonetim gitmeden bunlari soguslemek lazim' diyen ve sakat, bitik oyuncularini takima yamamaya calisan cakal menejerler tarafindan kaziklanmak.

    -gercekci olan fakat inanmak istemedigimiz- 2nci ihtimal;

    cuneyt tanman kesin olmakla beraber, hamza hamzaoglu da fm oynayan sumuklu ergenlerin sahip oldugu kadar yabanci oyuncu portfoyune sahip degil.
    ve nerede sakat, bitmis adam var, ancak zeka sikintisi olan adamlarin arastirip sececegi boyle oyunculari seciyorlar.
    facia kararlar aliyorlar. ihtimaller dahilinde yapabilecekleri en kotu hamleleri yapiyorlar.
    cuneyt de hamza da bilmiyorlar. bilmediklerini de bilmiyorlar.
    cehalette son noktadalar.
    herhangi bir premier league takiminin paspascisi kadar bile oyuncu tanimiyorlar, takip etmiyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın